Slaný bilancoval v Krušovicích

Krušovice – 27. listopadu
V pátek večer se v prostorách Královského pivovaru Krušovice konala výroční schůze AK Slaný. Hned zkraje měl proslov předseda Petr Křikava. Zhodnotil tento rok a poprosil přítomné sponzory o setrvání ve finanční podpoře na příští sezónu. Též se zmínil o tom, že během roku přišli o jednoho velkého sponzora z Mostu a tím zhruba i o půl miliónu. Dále provedl rozbor financí minulého roku, například vodné se prodražilo i tím, že zkontaminovaná voda zničila kropičku, čerpadla a potrubí na záchodě a museli ji kupovat od města. A dále třeba nesmyslný nájem za stadion.

Zhodnotil i dobrý a veledůležitý telefon pana Václava Šrámka, který provedl na valné hromadě se starostou Slaného a dopomohl tím klubu k zajištění ochranných vaků už v příštím roce a neodstoupení klubu ze všech mistrovských soutěží.

Po krátkém finančním projevu byli všichni pozváni na malé studené občerstvení před vyhlášením těch nejlepších slánských sportovců.

Další slovo dostal Milan Mach, aby zhodnotil výkony všech svých svěřenců. První byl vyhlášen Michal Dudek za třetí místo v devatenáctkách a Martin Vaculík za jistý titul v juniorech nebýt pádu v předposlední extralize ve Slaném. Medaili přebíral za něho Milan Mach. Další medaile byla za druhé místo v mistrovství republiky dvojic pro Sebastiana Ulamka a Martina Málka, jenž si ji přebral sám. A za tuto dvojici dostala medaili i Veronika Málková jako nejlepší mechanik.

V extralize, kde Slánští přišli v posledních dvou závodech o třetí prvenství v této soutěži i díky zranění Martina Vaculíka a defektům Martina Málka v Praze, získal placku i Krzysztof Nowacki, Michal Dudek a za vedení týmu Milan Mach. Ten byl skandován a padlo jeho jméno jako nejlepší talent a kandidát na manažéra národního týmu.

Milan Mach dostal od kamarádů křišt‘álový pohár zalitý ve skle, který předával Vladimír Šíma. Petr Křikava poté prohlásil, že Slaný v příštím roce bude oslavovat šedesáté výročí klubu. A také, že budou pořádat Zlatý pohár ve třídě 250 ccm a je potřeba zhruba 250 tisíc korun. Ještě se vrátil k tolik diskutovaným vakům a řekl, že si je koupí město Slaný, ale uživatelem bude plochodrážní klub. Rada města tyto vaky schválila jednohlasně.

Poté přišel na řadu teplý zabijačkový guláš, volná zábava, koštování nové krušovické pálenky z piva, stolní fotbal a focení u Klause, který byl též přítomen a nové dohody se sponzory.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)