Pražská rekonstrukce by mohla spasit kopřivnické dvojice

Kopřivnice – 19. dubna
Do smělých plánů kopřivnického klubu zasáhla rekonstrukce Letního stadiónu, která severomoravské pořadatele zaskočila jako blesk z čistého nebe. Dnes uspořádají první ligu, na druhý květnový státní svátek extraligu, ale další akce jsou limitovány červnem kvůli stavebním pracím. Nicméně již v květnu musí být nafukovací mantinely odsud k dispozici v Mariánských Lázních a do Kopřivnice by se mohly vrátit až ve chvíli, kdy kolem ploché dráhy budou závodit maximálně pracovní stroje. Přesto je však jiskřička naděje, že bychom na naší nejdelší dráze pod skromnými zbytky hradu Šostýn spatří v náhradním termín mistrovství republiky dvojic.

 

Je polovina září roku 2002 a na pódiu kopřivnických dvojic stojí Miroslav Fencl, Lubomír Batelka, Bohumil Brhel, Adrian Rymel, Josef Franc a Pavel Ondrašík, který se dnes snaží moravskému klubu pomoci

Richard Dufek se totiž během úterního finále českého šampionátu jednotlivců sešel v Praze s Pavlem Ondrašíkem. A protože i Markétu čeká z loňska posunutá rekonstrukce, mohla by po červnové SGP České republiky na sever Moravy zapůjčit svoje vlastní nafukovací mantinely.

„Je to poslední zoufalý pokus, jak zachránit situaci, bojujeme do posledního dechu,“ sršel kopřivnický místopředseda odhodláním jako pohádkový ohnivý mužíček. „Je to šílený plán, divoká varianta. Firma na rekonstrukci Letního stadiónu v Kopřivnici se sice už vysoutěžila, ale protože se bavili o začátku prací ve druhý půlce roku, budeme tlačit na pilu, ať nám město umožní jet dvojice ještě na konci června.“

Mistrovství republiky dvojic se v Kopřivnici konalo naposledy v září před sedmnácti lety a letos bylo na pořadu posledního dne letních prázdnin. Zda se jej povede přesunout o dva měsíce dopředu by mohlo být jasné po jednání kopřivnického zastupitelstva příští středu. A náhradní termín musí pochopitelně posvětit rovněž sportovní plochodrážní komise AČR.

Foto: Pavel Fišer