O sedmnáctce se dokonale ví pouze, že se o ní vůbec nic neví

Praha – 6. dubna
Jako tradičně měl jarní pražský pouťák určit majitele vesty se startovním číslem sedmnáct pro Speedway Grand Prix České republiky. Jenže letos v tomto směru nerozhodl vůbec nic. Nejlepším Čechem se stal Josef Franc, jemuž se však největší závod roku na Markétě kryje s dlouhodrážním finále v La Reole. Bezprostředně poté, co úřadující český šampión projel nakonec cílem finálové rozjížďky před Zdeňkem Holubem, Pavel Ondrašík odmítnul, že by se právo na sedmnáctku mělo posunovat.

 


Jaký je Váš názor?

Kdo si zaslouží místo prvního náhradníka SGP České republiky?

View Results

Loading ... Loading ...

Josef Franc s vítězným pohárem v rukou ukazuje, jak velký kousek mu na cílové metě zajistil triumf před Zdeňkem Holubem

„Pepa,“ reagoval sportovní šéf pražského klubu na otázku, kdo si vlastně vyjel postavení prvního náhradníka. „Ale ten jede dlouhou, tak nevím, kdo ji dostane. Neříkám, že ji Holubínovi nedáme, ale máme na Markétě mistrák, máme tu extraligu…“

Plochá dráha včera zase jednou ukázala, že na první pohled jednoznačné řešení může zamotat do gordického uzle. Roli suveréna plnil Eduard Krčmář, jenže ve finále vzal svůj osud do vlastních rukou Zdeněk Holub. Slánské eso se nevzdalo, jenže jeho naděje zhasla již ve druhém výjezdu, když po útoku na vedoucího Pražana skončil na zemi.

Zdeněk Holub málem vyhrál i finálové repete, nebýt ovšem Josefa France, jenž považoval boj za rozhodnutý až na metě. Své by k tomu mohli říkat i Hynek Štichauer či Sebastian Ulamek, jimž pražský lišák také za podobných okolností na poslední chvíli vyfouknul primát.

Těsný dojezd finále včrejší Velké ceny UNITOP

Nebýt jeho působení ve světovém šampionátu na dlouhých oválech, dostal by se do české velké ceny. Jenže nyní čeká pražský klub velké dilema, koho na startovní čísla šestnáct až osmnáct nominovat. A tak další dva dubnové závody na Markétě s největší pravděpodobností dostanou další motivační faktor navíc pro všechny závodníky.

Foto: Pavel Fišer