Češi a Slováci v akci 299

Hlavní sezóna anno domini 2019 je definitivně tady, protože první mítinky proběhly v Polsku a Velké Británii. S tréninkem se započalo ve slovenské Žarnovici, zatímco u nás patří primát kostěnickým hobíkům. Tady se již jezdilo již druhou sobotu v řadě, zatímco ostatní čeští závodníci zamířili do ciziny.

 

O první trénink u nás se předminulou sobotu postarali hobíci: na snímku zleva Radek Červenka, Dan Macl, Josef Novotný, Stanislav Buňka, Aleš Duben a Milan Moravec

Soustředění pražského Olympu se po návratu z Francie přesunulo do chorvatského Goričanu, o čemž jsme již na stránkách magazínu speedwayA-Z psali. Zatímco Pražané ve čtvrtek odjeli, trojice stopětadvacítkářů Jaroslav Vaníček, Vojtěch Šachl a Adam Bednář na chorvatské dráze ještě zůstala.

V pátek měli čeští kolibříci celý stadión pouze pro sebe. Jejich trénink byl naprosto bez problémů s výjimkou pádu Adama Bednáře. Jeho incident se naštěstí obešel bez zranění a tak letošní PRO-TEC Speedway Mini Cup bude příští úterý startovat bez škrtů ve startovní listině.

Včera se v Kostěnicích objevili Josef Novotný a Dominik Hrbek

V Kostěnicích se prvně trénovalo již předminulou sobotu, kde si hobíci vyzkoušeli těžkou a rozmoklou dráhu. A neopomněli na tradiční opékání špekáčků, které k oválu vedle železničního tělesa neodmyslitelně patří.

O víkendu pršelo, přesto v Kostěnicích závodní motocykly zabouřily. Svezl se nejen flat tracker Aleš Duben, ale i kolibříci Dominik Hrbek a Josef Novotný.

Účastníci pražské soustředění v Goričanu

Foto: Tomáš Topinka, Josef Štěpánek a David Hrbek