České ledy dostávají nové termíny

Pardubice – 15. ledna
Z Kopřivnice znělo ne pro ledovou plochou dráhu tuto sobotu již zkraje minulého týdne ještě, než dorazila víkendová obleva. Včerejší oficiální komuniké přineslo smutnou, žel nepříliš překvapivou zprávu, že se nepojede ani v Holicích, ani nikde jinde. K dispozici jsou však nové termíny, nicméně pořádání mítinků je pochopitelně podmíněno spoluprací s mrazy.

 

Větřkovická přehrada zkraje minulého týdne

V sobotu se ani jeden z českých závodníků neprobojoval do finále mistrovství světa a FIM nezohlednila naše borce nejen v otázce divoké karty, ale ani v jednom ze tří míst stálých náhradníků. Protože finále v Almaty začne bez naší účasti, nic nebrání organizovat mistrovské podniky o prvním únorovém víkendu, tedy v sobotu 2. a v neděli 3. února.

Samozřejmě začne-li konečně pořádně mrznout. Každopádně další dva únorové víkendy jsou minimálně pro šampionát jednotlivců passé. Mistrovství Evropy se totiž bude konat přece jenom v Ufě, ale o týden později oproti původnímu kalendáři, tedy 9. a 10. února. A další dva volné dny jsou vyhrazeny pro Pohár národů, jak se dnes světový šampionát družstev nazývá, v Togliatti.

 


Vodítko pro českou reprezentaci pozítří:

Protože Ufa a Almaty měly dle prvních verzí kalendářů spolu kolidovat, původní kritérium nasazení posílalo do evropského šampionátu dva nejlepší Čechy z kvalifikací mistrovství světa, pakliže ovšem nepostoupí do finálové série.

Český nároďák loni v Šadrinsku ve složení: Vladimír Višváder, Lukáš Hutla, Radek Hutla a Milan Špinka

Jenže datum mistrovství Evropy není jediné, co se od listopadového zasedání ledařů v Pardubicích bohužel změnilo! Nyní je ze hry Lukáš Hutla a po zranění rehabilituje také Jan Klatovský. Právě na něm nyní stojí nominační verdikt.

Český šampión má totiž ve čtvrtek kontrolu u pardubického primáře Tomáše Brože a po ní schůzku s Petrem Moravcem. Jejich výsledky budou alfou a omegou nasazení českých reprezentantů pro Ufu. Pokud se týká složení našeho nároďáku, platí vcelku logická zásada, že dvojice z mistrovství Evropy nastoupí rovněž v Togliatti. Rovněž otázka náhradníka bude řešena ve čtvrtek na základě situace Jana Klatovského.


Foto: Eduard Kutač a Martin Běhal