Finský trénink české reprezentanty nepřekvapil

Suonenjoki – 9. ledna
Druhou lednovou středu trávili čeští ledaři různě. Lukáš Hutla se v pardubické nemocnici podrobil operaci svého ramene. Jan Klatovský pilně rehabilitoval. Jiří Wildt, Robert Růžička a David Lizák se na palubě lodi přiblížili švédským břehům. Jan Pecina a Martin Běhal si k večeru dopřáli opravdickou finskou saunu. Ovšem k této kratochvíli se dostali po tréninkové šichtě za řidítky jejich ohřebovaných motocyklů, jejíž výsledek oba zkušené matadory nepřekvapil.

 

Česká výprava dnes na finském ledě

Na své cestě do Kauhajoki, kde se postaví na start sobotní kvalifikace světového šampionátu, se zastavili v Suonenjoki. Jussi Nyrönen zde má k dispozici dvě dráhy připravené na rybníce. Nicméně po pobytu německých a rakouských ledařů nejsou v ideálním stavu.

„Forma nás nepřekvapila, není!“ bilancuje Martin Běhal dnešní trénink. Dvouletá pauza v českých ledech je zkrátka a dobře znát. I Jan Pecina nevzpomínal na semifinále v Madonně di Campiglio, odkud roku 1987 postoupil do světového finále, ale spíše na své absolutní ledařské začátky.

Zítra si však oba čeští reprezentanti dopřejí ještě další tréninkovou porci. Avšak po obědě plánují začít ukrajovat první z tří set kilometrů, jež je dělí od Kauhajoki.

Večeře od šéfkuchaře Martina Běhala

Foto: Luboš Pytloun