Jan Klatovský odstartoval rehabilitaci

Petříkovice – 4. ledna
Vše nasvědčuje, že Jan Klatovský má ve svém neštěstí přece jen kapičku štěstí. Český ledařský šampión, který se zranil v prosinci na soustředění ve Švédsku, totiž včera odstartoval rehabilitaci. Koncem měsíce už plánuje návrat na ledová kolbiště a všichni závodničtí čerti s ním šijí natolik, že štengroval lékaře, ať jej pustí již o příštím víkendu na kvalifikaci mistrovství světa. Tady však narazil, nicméně není sám, kdo hodil ručník do ringu, takže Petr Moravec musel s českou nominací improvizovat jako herec, který při divadelní premiéře zapomene text své hlavní role.

 

Jan Klatovský začal rehabilitovat

„Včera jsme začali už i s rehabkem,“ hlásí Jan Klatovský z jihu Čech. „A tak doufám, že druhá polovina ledna už bude lepší. I prst už začíná fungovat a je pěkně srostlej‘. Klička zatím drží. Zkoušel jsem doktora, jestli by to semíčko nešlo, ale je to moc velký riziko, takže budeme doufat v nějakou kartu.“


Jediný kámen na reprezentačním kameni:

Zraněný prst již Janu Klatovskému nebrání v ovldádání motocyklu

Zásady nominace pro kvalifikaci mistrovství světa byly stanoveny již okolo půlky listopadu, když se ledaři sešli na svítkovském stadiónu ke svému tradičnímu podzimnímu jednání. Nicméně ze jmen pěti borců nominovaných přímo a dvojice náhradníků příští týden nastoupí dva ledaři.

Jsou jimi Lukáš Hutla a Jan Pecina, který z postu rezervního závodníka zastoupí v Kauhajoki místo Lukáše Volejníka, jenž se omluvil. Přeloučského ledaře do Finska pochopitelně doprovodí jeho otec Radek, což paradoxně svázalo ruce Petru Moravcovi.

Prosincové zranění Jana Klatovského totiž z Örnsköldsviku vyřadilo nejen jeho samotného, ale ve svých důsledcích i Antonína Klatovského, jenž od sportovní komise obdržel divokou kartu, i Andreje Diviše. Tři místa vyhrazená AČR byla rázem stejně bezprizorní jako zoufalý bezdomovec. A na start v mistrovství světa nereflektoval ani Jan Klauz, druhý z náhradníků.

Mistrovství světa pojedou také David Lizák a Robert Růžička

Přitom reglementy FIM vylučují stažení Jana Peciny do Örnsköldsviku, aby v Kauhajoki mohl nastoupit Radek Hutla po boku svého syna. Nabídce startu ve švédské kvalifikaci neodolal nováček Jiří Wildt. A včera bylo potvrzeno, že spolu s ním nastoupí rovněž Robert Růžička a David Lizák.

Čeští účastníci kvalifikací mistrovství světa o příštím víkendu:

Kauhajoki: Lukáš Hutla, Jan Pecina
Örnsköldsvik: Jiří Wildt, Robert Růžička, David Lizák

Foto: Jan Klatovský a Mirek Horáček