Jan Klatovský není sám, kdo nepojede světovou kvalifikaci

Dobříkovice – 28. prosince
Včera se Jan Klatovský podrobil dalšímu lékařskému vyšetření své klíční kosti, kterou si poranil během švédského tréninku. Operační zákrok není zatím naštěstí nutný, takže český šampión může dál osnovat plány na svou účast v českém nároďáku a v šampionátu Evropy. Avšak jeho účast v semifinále světového mistrovství v Örnsköldsviku je vyloučena. Jenže bohužel není sám, kdo z původní nominace AČR vypadl.

 

Jan Klatovský mistrovství světa nepojede

„Výsledek je v tom, že se teď operovat nemusí, ale semíčko nedám,“ povzdechne si Jan Klatovský. „Mistrovství Evropy a mistrovství světa družstev by ale měly vyjít. Nechci ale riskovat blbej pád, klička by se léčila pak dlouho. Bohužel situace je taková. Budeme se snažit s panem Moravcem, abych byl zařazenej‘ na divokou kartu nebo prvního, druhýho náhradníka. Byla by škoda zazdít sezónu.“

Nakonec se v semifinále neobjeví ani Antonín Klatovský. „Brácha časově nezvládal, možná kdybych byl zdravej, jel by, ale to jsou jen polemiky,“ říká Jan Klatovský a zároveň dodává detaily o svém comebacku.  „Ve druhý, třetí třetině ledna bych to zkusil tady, jestli zamrzne, nebo odjel do Örnsköldsviku. Nechali by mě tam sklouznout nebo bych odjel i závod. A pak bych se chystal na Evropu.“

 


Česká nominace na Nový rok:

Jan Pecina nastoupí v Kauhajoki

Kromě obou bratrů Klatovských z původního nominačního návrhu vypadl Lukáš Volejník. Do Örnsköldsviku byl místo Antonína již přihlášen Jiří Wildt, jehož čeká reprezentační debut, v Kauhajoki nahradí svého někdejšího žáka jeho profesor Jan Pecina.

Otázku, kdo v Örnsköldsviku zastoupí Jana Klatovského je potřeba ještě rozšířit, protože sem zřejmě nedorazí ani Andrej Diviš. Petr Moravec hledá odpověď společně s ledaři, přičemž verdikt by měl být známý do prvního lednového dne.


Foto: Karel Herman a Mirek Horáček