Češi a Slováci v akci 292

Paní Zima se zatím jen zamilovaně poohlíží po našich zemích a má zatím daleko do hysterické fúrie, která by dokázala, co dovede. Přesto aktivity plochodrážníků v prvním úplném prosincovém týdnu směřovaly k zimním sportům. Petr Chlupáč, Jan Kvěch, Patrik Mikel a Ondřej Smetana spolu s Tomášem Topinkou zamířili pod hlavičkou Olympu na čtyřdenní soustředění do rakouského Söldenu, Richard Wolff zorganizoval hokejové utkání PK Plzeň vs. Olymp Praha. Avšak i čeští plochodrážníci o víkendu zabouřili svými motory. A světe div se, nebylo to v Kostěnicích!

 

Chabařovický Petr Marek je evidentně posledním českým plochodrážníkem, který v sezóně 2018 skončil na pódiu

V Polsku jsou populární mikulášské závody, v posledních letech pro závodnický potěr v sedlech motocyklů nižších kubatur. V sobotu se ve Stanowicích jelo již potřiadvacáté. V padesátkách triumfoval Kewin Nycz. Petr Marek přišel o třetí místo pódia, když v rozjezdu podlehl Filipu Beczkowskemu. Adam Nejezchleba skončil v kubatuře 80 ccm šestý, zvítězil Bartosz Lewandowski.

Včera se kolibříci představili v Kostrzynie nad Odra v rámci čtvrtého mikulášského tréninku. Padesátky ovládl opět Kewin Nycz, zatímco Petr Marek v dodatkové jízdě o stříbro porazil Kacpera Wozniaka. Bartosz Lewandowski triumfoval v osmdesátkách rovněž v neděli, Adam Nejezchleba byl pátý.

V Polsku startoval rovněž Adam Nejezchleba

Ilustrační foto: Karel Herman a Mirek Horáček