Markéta ve své klubovně uzavřela sezónu 2018

Praha – 29. listopadu
Úderem šestnácté hodiny se včera ukončovala sezóna na Markétě. Ovšem ne na dráze, ale v teple pražské klubovny ve druhém patře administrativní budovy. Za barem se točilo pro všechny pivo víno i nealko včetně kávy i čaje, vedle na stolech se mohli návštěvníci obsloužit třeba tlačenkou, salátkem ze zeleniny s výborným dipem.

 

Pavel Kuchař, Jan Kvěch a Filip Hájek získali tituly mistrů republiky

Po krátkém čase se začaly z terasy přinášet steaky přímo z grilu a jako příloha mohl posloužit klidně naložený sýr ve vlastní šťávě. Brzy na to se začalo s vyhlašováním nejlepších členů, závodníků Olympu.

Začala jej svým nástupem Filip Hájek, k němuž se připojil Jan Kvěch a Pavel Kuchař, jež ve svých kategoriích získali tituly mistra republiky. Odměnou se jim staly dvě pneumatiky na jejich plochodrážní speciály.

A přišel zlatý hřeb večera! Byl pozván na pomyslné podium starý junior zároveň s mladým veteránem, aby přebrali od Petra Ondrašíka zbrusu nové kombinézy s logy sponzorů, a sice rytíř motocyklové sportu Jaroslav Vaníček a mistr republikán Josef Franc.

Josef Franc si zkouší novou kombinézu před zraky Luboše Hájka

Po jejich důkladném nafocení pro magazín speedwayA-Z byl otevřen opět prostor pro důkladné zhodnocení sezóny u skleniček pivka a vína a kolem sedmé hodiny se lidé začali trousit ke svým domovům.

Dárkový koš byl také předán osobnosti, která má na starosti závodníky od juniora po veterána, nikdo menší než Zdeněk Schneiderwind. Byli však pochváleni všichni, kteří nebyli na první pohled vidět, ale byli důležití při pořádání plochodrážních podniků. Traťáci, údržbáři, hlídači i hlavní kropič Tomáš Topinka.

Ocenění závodníci pražského klubu

Foto: Pavel Fišer