A dál se uvidí…

Přelouč – 28. listopadu
S koncem listopadu vrcholí příprava ledařů na nastávající závodění. Po loňské úspěšné sezóně má Lukino další cíl, a sice postup z kvalifikace do finálového seriálu mistrovství světa. Původní záměr, tréninkový kemp v Rusku padl, když jsme se z internetu dozvěděli o odjezdu německé reprezentace 20. listopadu na kemp do Šadrinska. Ještě pár dnů zbývalo, jenomže z čilé telefonické korespondence vyplynulo, že je plně obsazen nejen Šadrinsk ale i další kemp v Kamensku Uralském. Takže smolík.

 

Horší je, že se včas nedostaneme k objednanému materiálu, hlavně přední vidlice od mistra světa Nikolaje Krasnikova na druhý motocykl bude chybět. Nedá se nic dělat, jedeme dál.

 

Loňský vyhrávací motocykl prošel repasí exponovaných dílů, hodně nám pomohla podpora Jawy. Díky pochopení výkonného ředitele pana Leffnera a majitele pana Diatky máme k dispozici nový kit motoru a převodovku na druhý špičkový konkurenceschopný motocykl.

Na doladění motocyklu a trénink zbývá tradiční soustředění ve Švédsku, zatím nevíme kdy, protože většina pravidelných účastníků bude na začátku prosince ještě v Rusku.

 

Další možnost je první víkend v lednu při závodech švédské ligy, kde je Lukáš na soupisce týmu Gävle. A další víkend klíčový závod kvalifikace o postup  na mistrovství světa.

 

A dál se uvidí…