České vlajky vlály na nejvyšších stupních

Wawrow – 6. a 7. října
Víkend jsme strávili v polském Wawrowě s půjčenými šesti závodníky z České republiky. Zúčastnili jsme se sobotního tréninku a nedělního volného závodu jednotlivců do 125cccm. Pozvání dostali Adam Nejezchleba, Petr Marek, Vojtěch Zamazal, Jan Jeníček, Bruno Belan a Vojtěch Šachl. Po odpoledním tréninku v sobotu jsme měli možnost sledovat v depu toruňské Speedway Grand Prix a fandit tak Václavovi Milíkovi. I když nevyhrál, slavili jsme dlouho do noci.

 

České vlajky vlály v polském Wawrowě pořádně vysoko

Nedělní závod začínal od dvanácti hodin kvalifikací mladých jezdců klubu GUKS Wawrow, kteří museli nejprve splnit kvalifikační čas pro získání licence na příští sezónu. Limit byl stanoven rekord dráhy plus osmnáct procent. Dva závodníci jej splnili, jeden bohužel bude muset ještě trénovat.

Závod byl pro nás úspěšný. Češi vystoupili na nejvyšší stupínek hned dvakrát a to v podobě neporaženého Vojtěcha Šachla a na druhém místě umístivšího se Bruna Belana. Třetí příčku obsadil domácí borec Bartosz Lewandowski.

Vojtěch Šachl neprohrál o víkendu jedinou rozjížďku

Vojtěch Šachl měl zároveň nejrychlejší čas jízdy tohoto závodu, a sice 45:68 sekund. Z Čechů se dále umístili Jan Jeníček na čtvrtém místě, Vojtěch Zamazal na sedmém, Adam Nejezchleba na jedenáctém a Petr Marek na patnáctém místě.

Následovalo požehnání místních dvou závodníků, kteří jedenáct let strávili v místním klubu, a nyní nastal čas na jejich přechod na větší motocykly. Bratři Jacek i Wojciech Fajferovi nominovali osm polských závodníků do minizávodu na dvě semifinále a jedno finále. Zde vyhrál Bartosz Lewandowski, pak už byl ohňostroj a dort na jejich oslavu.

Víkend jsme si užili a těšíme se na další sezónu.

České kolibříky bylo v Polsku pořádně vidět

Foto: Jiřina Šifaldová