Češi a Slováci v akci 283

Domácí plochodrážní scéna má za sebou poslední bouřlivý týden letošní sezóny. Tomíčkův memoriál v Praze, derniéru první ligy v Žarnovici a finále českého individuálního šampionátu v Březolupech. Rozhodnut je také boj o světového šampióna, u něhož byli v Toruni nejen čeští fanoušci, ale také Václav Milík, který zde před bojem o návrat na český trůn inkasoval po semifinále Zlaté přilby další tvrdý náraz. Co zbývá? Vedle MACEC Cupu již jen kolibříci a rozlučky. A také se ještě v tradiční pondělní kompilaci magazínu speedwayA-Z podívat za našimi borci do ciziny, kdy Vojtěch Šachl zvednul naši vlajku na nejvyšší žerď v Polsku.

 

České vlajky byly včera ve Wawrowě hodně vidět

Středa patřila volnému závodu o Stříbrnou botu, která se v Míšni jezdí tradičně třetí říjnový den bez ohledu je-li pátek nebo svítek. A letošní 46. ročník nebyl výjimkou. Vítězství si odvezl Wojciech Lisiecki, když v rozjezdu porazil domácího Ronnyho Weise a dalšího Němce Dominika Mösera (všichni 14). Hned za nimi se umístil Zdeněk Holub (0 3 3 2 3 = 11), který ke své smůle zaváhal ve své úvodní rozjížďce. Petr Chlupáč (2 2 2 1 2 = 9) skončil sedmý.

Včerejší den patřil v Bydhošti skvěle obsazenému pouťáku Esa pro Tomasze Golloba. Vyhrál ho Tai Woffinden (13) a na dalších postech skončili s bod menším ziskem Bartosz Zmarzlik a Martin Vaculík (E 3 3 3 3).

Ve Wawrowě se včera konal volný závod stopětadvacítek, o jehož mezinárodní rámec se postarali češti kolibříci. Bez jediné porážky jím prošel Vojtěch Šachl (3 3 3 3 3 = 15), jemuž na stupních vítězů dělali společnost Bruno Belan (3 2 3 3 2 = 13) a nejlepší z domácích Bartosz Lewandowski (13). Jan Jeníček (0 2 3 3 3 = 11) skončil čtvrtý, Vojtěch Zamazal (2 2 2 1 3 = 10) sedmý, Adam Nejezchleba (2 0 1 1 1 = 5) jedenáctý a Petr Marek (X E E 1 0 = 1) patnáctý.

Fofo: Lucie Šachlová