Toruň se těší na vyvrcholení letošního seriálu velkých cen

Toruň – 6. října
Motivace poslední letošní Speedway Grand Prix v Toruni s vyhlášením mistra světa pro rok 2018 je obrovská. Tai Wofinden by rád ukončil rok vítězstvím, stejně tak i Bartosz Zmarzlik. Polák ztrácí na deset bodů na Angličana, jemuž dle spekulací místních médií nebude držet palce snad nikdo. O konečné pódium budou spolu bojovat Maciej Janowski s Fredrikem Lindgrenem, bude se dělit i osmička mezi Rusy Emilem Sajfutdinovem a Artjomem Lagutou. Chtěl by do ní i desátý Matej Žagar v této chvíli se ztrátou pěti bodů na postupující pro příští rok.

 

Z Toruně dnes odjede nový mistr světa
Václav Milík volby nestihne

Další z příležitostí díky zraněním jiných závodníků dostal i Václav Milík, který po divoké kartě z Prahy zasáhne dnes do boje coby stálý náhradník. V Polsku ho mají Vaška rádi a není divu. I po včerejším tréninku byl ochoten se divákům podepsat mimo oficiální autogramiádu.

Pádné vysvětlení, proč Václav Milík prostě musí být v Polsku populární

Kapitán extraligových Pardubic bude mezi těmi, kteří nevhodí svůj hlas do urny komunálních voleb. Sice uvažoval, že půjde k volbám, pročítal si volební lístky, ale práce mu to nedovolila jako nám ostatním. „Vím přesně, koho budu volit, ale když za mnou přijede vedoucí volební komise až sem,“ žertoval. „Tak to klidně zvolím toho správného zastupitele.“

Tým Milík při přípravě na závod

Jediní kdo včera netrénovali a chtěli si odpočinout trochu od motocyklů a připravit se na dnešní večer psychicky, byli zlatopřilboví hrdinové Jason Doyle a Martin Vaculík, kteří trénink vynechali. Ale byli už přítomni.

Padubický závodník na toruňském ovále

Svého bratra přijel podpořit Jack Holder, který se zranil v pondělí v anglické lize v semifinále. Tai Wofinden zde má i svoji velkou fanynku, dceru. I Greg Hancock měl podporu a pomoc od syna.

Pořadatelé už delší dobu hlásí vyprodáno. Včerejší trénink byl volný pro toho, kdo ukázal na vstupu program polské velké ceny. A přišlo se podívat okolo sedmi set diváků.

Foto: Pavel Fišer