Češi a Slováci v akci 281

Podzim razantně vystřídal tropické léto a na českých oválech jsme viděli jednu korunovaci za druhou. V úterý v Praze Zdeněk Simota potvrdil svůj triumf v přeboru a slánská sobota přihrála tituly do rukou Pavla Kuchaře a Jaroslava Vaníčka. Rovněž za hranicemi spějí šampionáty ke svým vrcholům. Dnešní díl tradiční pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z však bude poněkud dietní.

 

Josef Franc se na závěr sezóny chystá v závodním tempu

Semifinálová odveta švédské Elitserien viděla úterní domácí prohru 40:50 Västerviku s Dackarnou Malilla, která díky skóre 81:99 postoupila do finále, kde se střetne se Smedernou Eskilstuna.  Martin Vaculík se s domácím publikem rozloučil osmi body s jedním bonusem (3 3 1 0 1).

Josef Franc využil volných okének ve svém závodnickém diáři přípravou na rozhodující podniky sezóny v Mühldorfu a v Březolupech nejen startem v úterním přeboru. V sobotu vyrazil do maďarského Nagyhalaszu ke druhému kolu tamního šampionátu. Skončil pátý, když byl vyřazen v semifinálové jízdě. Triumfoval Stanislaw Burza, když se cílem finále prohnal před Jakubem Jamrogem, Stanislavem Mělničukem a Norbertem Magosim.

Včera se v Polsku rozhodlo o bronzové medaili v extralize. Czestochowa sice v odvetě na svém stadiónu porazila Wroclaw 49:41, nicméně hostům stačil náskok z minulé neděle na lepší skóre 92:88. Václav Milík přispěl bronzovému celku sedmi body (3 3 0 1 0).

Ilustrační foto: Karel Herman