Místo Holuba pojede do Žarnovice jiný Zdeněk

Žarnovica – 23. srpna
Včera při pardubickém přeboru neprožil zrovna povedený večer. Copak o to, že musel poslouchat nejapné žerty, že starším se na závodech přednost nedává, když jej v rozjížďce s číslem pět porazil Jaroslav Petrák. Mnohem horší byl pád v natřískané rozjížďce s číslem dvaadvacet. Na obloze už zářil měsíc, když ve své dodávce seděl jako hromádka neštěstí a na otázky, zda je v pořádku jen smutně kroutil hlavou ze strany na stranu. A vskutku z jeho plánované cesty do Žarnovice nebude nic, navíc absence Zdeňka Holuba v nejstarším slovenském motoristickém klání ovlivnila i podobu sobotního přeboru ve Svitavách.

 

Nešťastný pád Zdeňka Holuba při včerejším přeboru

V jeho startovní listině je prozatím jedenáct závodníků a chybí v ní Zdeněk Simota, který se ještě včera večer do svitavské Cihelny chystal. Jenže je to právě on, kdo v nedělní Zlaté přilbě SNP v Žarnovici nahradí Zdeňka Holuba.

Logicky by se nabízelo řešení zvládnout závody ve Svitavách i v Žarnovici jedním vrzem. Jenže z dvojice mechaniků plzeňského Jihočecha může jeden v sobotu a druhý v neděli, což by pro Zdeňka Simotu znamenalo nutnost vrátit se v sobotu domů a v neděli se vypravit na Slovensku.

Zdeněk Simota (červená) oželel svitavský přebor kvůli ZP SNP, Michal Škurla (zelená) stihne oba podniky

A tak si spočítal, že má na čele průběžné klasifikace velký náskok a rozhodl se finální část své ofenzívy za přebornickým titulem nasměrovat na zářijové podniky v Liberci a v Praze.

Foto: Pavel Fišer a Kiril Ianatchkov