Před přeborem můžete v Liberci vedle dalších šíleností jezdit s kamiónem naslepo

Liberec – 15. srpna
Po květnové dvojici finálových závodů v Praze a v Kopřivnici bude finále šampionátu republiky pokračovat v Plzni. Závodníci mají ještě šanci se na Bory kvalifikovat v přeborech v Pardubicích a ve Svitavách. Po plzeňském finále se opět za elitní osmičkou průběžné klasifikace udělá tlustá čára. Úsilí borců umístěných pod ní bude před finále v Březolupech zase napřeno do posledních přeborových podniků. Ten první proběhne v Liberci, ovšem do té doby bude ovál ve Starých Pavlovicích dějištěm dalších akcí.

 

Samotný Ještěd užasne, jakých kousků bude v nejbližších dnech svědkem

Už tento pátek a sobotu zde bude kemp pro plochodrážní amatéry a nadšence flat tracku a motokrosu. Součástí akce je tuningový sraz, předváděcí jízdy Audi Quattro a další šílenosti. Začátek je v pátek 17. srpna v šestnáct hodin, v sobotu se bude začínat úderem desáté, aby se odpoledne na ovály promíchaly motocykly a auta.

Plochodrážní svět zná Věroslava Kollerta jako zastánce veškerých zábavných akcí, jemuž nic bláznivého není cizí, takže příliš nepřekvapí ani další podnik s názvem Drive o páté. Ten se koná v pátek 31. srpna a v rozporu se svým názvem začíná už o čtvrté odpoledne.

Jeho program bude zahrnovat kupříkladu kriket, jízdu s kamiónem na místě řidiče, motokros nebo řízení kamiónu naslepo. Všichni zájemci se musí přihlásit do příštího pátku, což je 24. srpna na e-mailu broha@volny.cz.

Foto: Petr Čunek