Kostěnice čeká druhý letošní Srandamač

Kostěnice – 15. srpna
Tento týden se na českých oválech v závodním tempu nehne do slova a do písmene ani kolo. Ovšem s výjimkou druhého letošního Srandamače, který se na oválku v kukuřičném poli poblíž pardubického zhlaví kostěnického nádraží koná tuto sobotu. Souboje hobíků slibují opět pěknou podívanou.

V sobotu je na pořadu dne druhý letošní Srandamač

 

Dan Macl v souboji s Františkem Klierem

Pořadatelé budou na místě už od rána a srdečně zvou závodníky na závod, jehož začátek bude operativně stanoven mezi dvanáctou a třináctou hodinou. Plánují se tradiční kategorie, čili speedway, flat track, junioři speedway a junioři flat track.

Prozatím přislíbili svou účast Milan Moravec, Stanislav Buňka, Dan Macl, Radek Červenka a Miroslav Kašpar, kteří budou v sedlech plochodrážních motocyklů reprezentovat pořádající Motoklub Úhřetická Lohota. Z flat trackerů se rozhodně objeví domácí Aleš Buňka a Miroslav Kašpar mladší. Mezi potěrem by neměl chybět Tony Katra se svým motocyklem Micro Shupa či Dominik Hrbek.

Milan Moravec v akci

Občerstvení je zajištěno, v depu uprostřed oválu bude hořet i táborák, na němž se dají opéct buřtíky. Chcete-li prožít časné sobotní odpoledne mezi lidmi, kteří svou vášeň pro plochou dráhu či flat track proměnili v amatérské závodění, jste pochopitelně zváni.

Srandramač pochopitelně nabízí možnost tréninku i pro licencované závodníky všech kubatur. Že se výhoda zdvihového objemu na dráze o nějakých třicet metrů kratší než Liberec stírá, svědčí i případ Jana Jeníčka. Pardubický závodník totiž při prvním Srandamači minulý měsíc porazil pětistovky nejen v hlavním závodě kategorie speedway, nýbrž i v nadstavbové Ceně speedwayA-Z.

Časový harmonogram:

prezentace: 10:00
trénink: 11:00
závod: mezi 12:00 a 13:00
Kostěnické závody by nebyl kompletní bez flat trackerů

Foto: Karel Herman

Na pořad dne se dostane i potěr