Pavel Kuchař nechává stopětadvacítky ve své minulosti i s evropským pohárem

Divišov – 24. července
Sobota na plzeňských Borech byl s pravděpodobností hraničící s jistotou poslední závod, kdy bylo možné spatřit Pavla Kuchaře za řidítky stopětadvacítky. V neděli v Divišově měl sice bojovat o místo v evropském poháru, nicméně on nastoupí v hlavním závodě české juniorky a kolibří kubaturu definitivně opouští.

 

Duel Pavla Kuchaře (červená) a Milana Dobiáše (žlutá) o reprezentační vestu již skončil

„Odpískali jsme to,“ potvrzuje závodníkův otec Pavel, který vzápětí přidává důvody, proč je stopětadvacítka již jen závodnickou minulostí pro jeho syna. „Za prvý jsme měli motor už dlouho odloženej‘ a technika šla hodně dopředu. A hlavně Pavel už váží o šest kilo víc a abych ten motor podle toho posunul dopředu, musel bych to něj vrazit další peníze. A to je zbytečný, chceme postupovat dál a vejš na dvěstěpadesátky a pětikila a vyhrávat tam.“

 


Česká nominace je definitivní:

Stopětadvacítkářská pranice o místo v evropském poháru v Divišově již skončila

Po rezignaci Pavla Kuchaře na stopětadvacítky, je česká nominace pro evropský pohár v Divišově uzavřena. V závodě jsou Jaroslav Vaníček, Vojtěch Šachl, Bruno Belan a Milan Dobiáš. Náhradníky jsou další borci v pořadí Matěj Frýza, Štěpán Jurča, Vojtěch Zamazal a Jan Jeníček.


Foto: Karel Herman