Češi a Slováci v akci 272

Závodní klus se na našich oválech změnil v línou chůzi. Minulý týden se v Čechách závodilo jen o víkendu v Plzni a v Divišově. A tento týden to bude v tomto ohledu ještě slabší. Češi a Slováci se proto objevovali v akci především za hranicemi a to nejen v rámci plnění svých reprezentačních povinností. A tak se navzdory dlouhé přestávky polských ligách podíváme do Švédska, Maďarska a Německa.

 

Václav Milík má za sebou dva povedené závody ve Švédsku

Během úterý a středy se konala dvě kompletní kola švédské Elitserien. Indianerna Kumla se nejprve doma radovala z těsné výhry nad Masarnou Avesta 46:44. Václav Milík se ozdobil deseti body (3 2 3 0 2). Na druhý den proběhla odveta v Avestě a Kumla slavila další vítězství, když se skóre zastavilo za stavu 43:46. Václav Milík zajel ještě lépe, porazil jej pouze Linus Sundström v rozjížďce s číslem třináct.

Ján Mihálik byl při MACEC Cupu osmý

Zítra má Elitserien přestávku a její kola se začnou točit opět poslední červencový den, aby ještě koncem srpna odstartovala finálová část. Indianerna Kumla díky bonusu za duely s Masarnou poskočila na pátou pozici. Vede Eskilstuna před Malillou, Hallstavikem a Vetlandou.

V sobotu v maďarském Nagyhalaszu odstartoval MACEC Cup. Vyhrál Viktor Trofimov (15 bodů) před Patrykem Vojdylem (13) a Andrejem Kobrinem (13) startujícím s licencí SMF. Jejím držitelem je i Milen Manev (10), jenž byl šestý. Ján Mihálik (1 3 0 2 1) skončil osmý, Josef Novák (1 0 3 1 1) desátý a Martin Mejtský (0 1 2 1 0) třináctý.

Martin Málek ve Werlte ve finále chyběl

V sobotu se ve Werlte stala posádka William Matthijssen a Sandra Mollema stala mistrem Evropy sajdkárů. Doprovodný program obstaral také mezinárodní pouťák sólových motocyklů. Vyhrál jej James Shanes (19), přičemž na pódiu stanuli ještě Stephan Katt (14) a Andy Appleton (12). Martin Málek se nedostal do finále a skončil devátý (3 0 3).

Ilustrační foto: Karel Herman