Depo na Borech v sobotu čeká zase pořádný nával

Plzeň – 17. července
Minulý víkend bylo na plzeňských Borech pořádné husto. Dvoudenní trénink přilákal do boxů plochodrážní stadiónu celou plejádu borců se stopětadvacítkami, dvěstěpadesátkami, půllitry i flattrackovými motocykly. Příležitosti svézt se neodolali kupříkladu Ondřej Smetana, Zdeněk Simota, jenž půjčil stroj i Janu Holubovi, či Eduard Krčmář, jenž se dozvěděl smutnou zprávu, že s ním Slaný nepočítá pro mistrovství republiky dvojic. Nával plzeňské boxy čeká i v sobotu, kdy je zaplní dvacet účastníků přeboru, a dalších deset kolibříků, v jejichž šampionátu zahustí konkurenci Pavel Kuchař.


Tipujte:

Označte trojici závodníků, která bude v sobotu stát na pódiu přeboru v Plzni:

View Results

Loading ... Loading ...

Lukáš Vinter svou stopětadvacítku již odložil

Jan Holub jezdil tak pěkně, že se hned kuloáry šířila informace, že by se tuto sobotu po třech letech znovu vrátil za řidítka i v ostré závodní akci. Nicméně sám bývalý skvělý závodník takové hypotézy raději odmítl. A přesně to samé učinil také Radek Podhadský, jenž také nechyběl mezi trénujícími.

Na pětistovce pojede svůj první závod také Daniel Šilhán

Nicméně Michael Hádek potvrdil svou připravenost, že se v sobotu pustí do boje o přeborové body. Plzeňan se vrátil již v dubnu, ovšem jeho comeback v Březolupech pokazil zadřený motor. Barvy plzeňského klubu bude hájit Jarno de Vries.  Gert Bruinsma laboruje se zraněným kolenem. Aby v autě necestoval jediný holandský závodník, plzeňské barvy bude hájit také starý známý sympaťák Sjoerd Rozenberg.

Pole dvaceti závodníků, jež v sobotu čeká pětadvacet rozjížděk je tradičně pestré, jak se na přebor sluší a patří. Nebude chybět elita. Hynek Štichauer a Zdeněk Simota se perou o průběžné vedení, po němž prahnou i Zdeněk Holub a Ondřej Smetanou, kteří bojují o postup do třetího finále šampionátu jednotlivců. Tu má první dvojice již jistou z titulu svého postavení po obou závodech v Praze a v Kopřivnici.

Ondřej Smetana – i Zdeněk Holub v zákrytu – by rádi otočili přeborovými pořádky ve svůj prospěch

Nechybí ani Jan Kvěch a Petr Chlupáč, kteří svými letošními výkony dali najevo, že česká plochodrážní budoucnost nemusí být vůbec černočerná. A pak mnozí další s Jaroslavem Petrákem na jedné a patnáctiletými závodníky na straně druhé. Jistě stojí za zmínku půllitrářský debut dvou z nich.

Hynek Štichauer vede aktuální klasifikaci

Lukáš Vinter se letos na jaře se stopětadvacítkou již spíše trápil a tak přechod na klasickou kubaturu byl jen logickým krokem. Daniel Šilhán kolibříka odložil již dříve, a protože ve čtvrtek slavil patnáctiny, šla stranou i dvěstěpadesátka. Závodník z Jablonce nad Nisou bude v sedle pětistovky poprvé hostovat za Slaný, což se může odrazit také v extralize. A to tím spíše, neskrývá-li Milan Mach rozčarování z výkonů hostujících Pražanů a již v Pardubicích naznačoval razantní změny ve své sestavě.

Nicméně tohle je obyčejná spekulace. Řeči se vedou a kola plochodrážních závodů se točí a točí. Plzeňský přebor je proto vítanou nabídkou pro každého fandu sportu levých zatáček. Podívaná bude náramná i v doprovodném čtvrtém podniku klasického šampionátu stopětadvacítek.

Zdeněk Simota by se rád opět podíval na přeborové pódium

Jaroslav Vaníček se letos pořádně chopil rajčáků buldozeru nejnižší kubatury. Nicméně ke klasickým oválům přistupuje zodpovědně nejen Bruno Belan, ale i Vojtěch Šachl či Jan Jeníček. A protože jde o nominaci pro evropský pohár v Divišově, na start se postaví i Pavel Kuchař, který toho ve stopětadvacítkách dokázal jako nikdo jiný. Lepší pozvánku do borských ochozů si snad nelze ani vymyslet.

Startovní listina:

1 Jan Kvěch, Praha
2 Michael Hádek, Plzeň
3 Sjoerd Rozenberg, NL – Plzeň*
4 Zdeněk Simota, Plzeň
5 František Klier, Divišov
6 Patrik Mikel, Pardubice
7 Jaroslav Petrák, Pardubice
8 Hynek Štichauer, Pardubice
9 Michal Škurla, Praha
10 Pavel Čermák, Divišov
11 Petr Babička, Slaný
12 Roman Čejka, Slaný
13 SIndy Weber, D – Liberec (ACCR)
14 Lukáš Vinter, Praha
15 Zdeněk Holub, Praha
16 Daniel Klíma, Praha
17 Petr Chlupáč, Praha
18 Jarno de Vries, NL – Plzeň*
19 Ondřej Smetana, Praha
20 Daniel Šilhán, Slaný

Poznámka: * neboduje v celkové klasifikaci přeboru

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Josef Černý, Plzeň
2 Jaroslav Vaníček, Praha
3 Pavel Kuchař, Praha
4 Bruno Belan, Slaný
5 Jan Jeníček, Pardubice
6 Luboš Krejča, Praha
7 Matěj Frýza, Plzeň
8 Vojtěch Zamazal, Slaný
9 Vojtěch Šachl, Divišov
10 Jakub Exler, Praha

Foto: Mirek Horáček a Karel Herman