Pětice kolibříků byla v plné permanenci

Slaný – 26. května
Slánská plochodrážní akademie měla v sobotu na programu druhý tréninkový kemp letošní plochodrážní sezóny. Původně dle harmonogramu se mělo jednat o čtvrté pokračování tohoto již třetího ročníku tréninkového procesu pro mladé začínající adepty plochodrážního sportu, ale úvodní dvě termíny se neuskutečnily vinou deštivého počasí.

 

Hektický týden

Slaný hostil další díl své akademie

Déšť hrál významnou roli i před sobotním tréninkem, ve středu večer se nad Slaným přehnala silná bouřka, která malý ovál z poloviny proměnila ve velkou louži a tak nezbylo nic jiného než, aby pár členů AK Slaný v pátek v podvečer připravili dráhu do stavu, na které se bez problémů uskutečnil sobotní program.

Další nepříjemná věc se ještě v týdnu objevila nad slánskou akademií, když se éterem nesly hlasy, že se v sobotu akce neuskuteční. Bylo by asi na místě, aby si určití lidé, kteří vypouští takové informace, uvědomili, že neublíží těm, kteří akci připravují ale hlavně těm, kteří se jí sportovně zúčastňují. A to jsou mladí začínající závodníci.

Ve Slaném si dalo sraz pět závodníků

Trenér Miroslav Rosůlek prožil poměrně hektický týden, v úterý byl na roztrhání při klubovém tréninku. V pátek odjížděl ze stadiónu po dvacáté hodině, kdy se vydatně podílel na přípravě dráhy. Ovšem už v sobotu ráno byl plný elánu, který by mu mohl závidět nejeden o dvě generace mladší muž.

 

Trénink před velkou cenou

Vojtěch Šachl ještě před velkou cenou trénoval ve Slaném

Letního květnového počasí využila pětice adeptů sportu levých zatáček, aby si ve Slaném vyzkoušela svoje schopnosti a měla k tomu i dostatečný prostor. Jak je zvykem, okolo deváté mají jezdci ze svými doprovody sraz a čas k tomu, aby se připravili na tréninkové jízdy, které začínají úderem desáté hodiny po nezbytných radách Miroslava Rosůlka, který si vzal hlavní slovo ohledně dopoledního tréninkového programu.

Karel Průša se chystá do akce

Cestu do Slaného vážil divišovský Vojtěch Šachl. Jehož otec se v týdnu telefonicky ujišťoval, zda se akce uskuteční, aby svého syna před pražskou velkou cenou ještě zapojil do tréninku. Adam Nejezchleba z SC Chabařovice je stálicí SSA a nechyběl ani tentokrát. Domácí mladík Tony Katra je na stadiónu víc jak doma a pod dohledem strýčka Martina Šťastného využívá každou volnou chvilku k tomu, aby řidítka malého motocyklu Shupa mu přirostla k rukavicím.

Karel Průša, další domácí adept, má velkou podporu v rodinném zázemí a může těžit nejen z rad svého otce. Poslední, kdo se ve Slaném prezentoval, byl sedmiletý Petr Marek další mladík z líhně severočeských Chabařovic.

 

Na konci června znovu

Další kemp je na pořadu dne 23. června

Uvedená pětice mladých začínajících jezdců byla v plné permanenci a měli dostatek prostoru, aby rady trenéra Miroslava Rosůlka mohli v klidu přenést do praxe. Dopolední program proběhl bez sebemenších problémů a závodníci se mohou těšit na další díl tréninkového

kempu, který je na programu dle plánovaného harmonogramu 23. června. Realizační tým SSA se ještě poradí, zda uspořádá  dvě úvodní neuskutečněné akce, aby byl naplněn program šesti plánovaných kempů.

Všichni účastníci pěkně pohromadě

Foto: Zdeněk Kabeláč