I druhý přeborový mítink láká na zajímavou podívanou

Březolupy – 19. dubna
Uzoulinký srpeček Měsíce jakoby včera na večerní obloze hodlal svou ostrou špičkou propíchnout jasnou Venuši, nicméně lidé vracející se z prvního přeboru v Pardubicích spíše rozebírali události dramatického mítinku a jen málokdo zvedl své zraky vzhůru. Seriál však pokračuje hned v sobotu odpoledne v Březolupech, kdy se udělá tlustá čára pod nejlepší sedmičkou, která doplní elitní osmičku z loňského šampionátu jednotlivců v prvním finále v prvomájové Praze. Zájem závodníků je opět značný, takže klasický rozpis na dvacet jízd opět nemá šanci obstát, což ostatně svým způsobem platí rovněž pro stopětadvacítky, jež přebor opět doplní druhým dílem svého klasického mistrovství republiky.


Tipujte:

Označte trojici závodníků, která bude v sobotu v Březolupech dle Vašeho soudu mávat z pódia?

View Results

Loading ... Loading ...


Hynek Štichauer přijede obhajovat včerejší primát do Březolup

Domácí barvy bude hájit jen Martin Gavenda, protože Martin Málek cestuje na semifinále evropského šampionátu na travnaté dráze do britského Swingfieldu. A Patrik Mikel, který je navzdory svému přestupu do Pardubic přece jen Moravanem, ze všech sil rehabilituje zraněnou pravačku, aby byl fit na úterní juniorku v Praze.

Reprezentace nepustila na start ani Patrika Búriho, ani Ondřeje Smetanu. Oba se již ve čtvrtek potkají v ruském Balakovu v evropském semifinále. Tam má namířeno i Zdeněk Holub, který však do Ruska poletí, takže využívá příležitost, aby posílil své šance kvalifikovat se mezi nejlepší šestnáctku v mistrovství republiky. V tomto ohledu je však již bez šancí Michal Škurla, který bude rovněž startovat ve Swingfieldu.

Letos poprvé bychom měli vidět Pavla Čermáka. Početný kontingent žarnovických závodníků se zvýší o Jána Mihálika a také Michala Tomku, který se vrací na oválu po roční přestávce zaviněné úrazem. A pozor o další comeback se postaral Michael Hádek.

Zdeněk Simota dozajista prahne po odvetě za Pardubice

Scházet nebudou ani Hynek Štichauer a Zdeněk Simota, jejichž duel v rozjezdu se stal skvělou tečkou za pěkným závodem v Pardubicích. Spolu s dalšími se dozajista postarají o pěknou podívanou také na návsi úhledné moravské obce. V plánu je třiadvacet rozjížděk, takže se pochopitelně nepotká každý s každým. Avšak oba aktéři dodatkové jízdy o včerejší vítězství změří své síly hned dvakrát, a sice v rozjížďkách s čísly dvanáct a třiadvacet.

Jaroslav Vaníček je leaderem klasického šampionátu stopětadvacítek

Hlavní závod bude proložen stopětadvacítkami. Daniel Klíma by měl protentokrát nastoupit jen v pětistovkách, ale ostatní hlavní aktéři pardubického klání budou i v Březolupech. Novinkou je závodní debut plzeňského Matěje Frýzy.

Startovní listina:

1 Pavel Čermák, Divišov
2 Petr Chlupáč, Praha
3 Filip Hájek, Praha
4 Martin Gavenda, Březolupy
5 Hynek Štichauer, Pardubice
6 Sindy Weber, D – Liberec (ACCR)
7 Ján Mihálik, SK – Žarnovica
8 Pavel Kuchař, Praha (250 ccm)
9 Michal Tomka, SK – Žarnovica
10 David Pacalaj, SK – Žarnovica
11 Zdeněk Simota, Plzeň
12 Daniel Klíma, Praha
13 Michael Hádek, Plzeň
14 Zdeněk Holub, Praha
15 Jakub Valkovič, SK – Žarnovica
16 Jan Kvěch, Praha
17 Jaroslav Petrák, Pardubice
18 Martin Mejtský, Pardubice

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Milan Dobiáš, Chabařovice
2 Jaroslav Vaníček, Praha
3 Vojtěch Zamazal, Slaný
4 Filip Šifalda, Chabařovice
5 Jan Jeníček, Pardubice
6 Matěj Frýza, Plzeň
7 Vojtěch Šachl, Divišov
8 Štěpán Jurča, Březolupy
9 Bruno Belan, Slaný
10 František Hřib, Březolupy

Foto: Karel Herman