Divišovští porazili dešťový živel, Jaroslav Vaníček všechny soupeře

Divišov – 14. dubna
Slejvák pátečního večera prohloubil vrásky na čele divišovských pořadatelů, kteří v městečku pod Blaníkem mají na starosti přípravu trati. Louže zrcadlily modrou oblohu ještě v momentě, kdy do depa vjížděla vozidla deseti kolibříků. Nakonec však jejich úsilí přineslo zprovoznění nejmenšího z trojice dnešních oválů. Ouverturu letošního seriálu PRO-TEC Speedway Mini Cup ovládl Jaroslav Vaníček, ovšem v žádném případě se nedá říct, že by šlo o procházku růžovým sadem.

Bruno Belan, Jaroslav Vaníček a Lukáš Vinter stojí na stupních vítězů divišovského pohárového závodu

 

Pražský závodník vyhrál základní část, aniž by ztratil jediný bod. V tomto ohledu si však nemohl nic vyčítat s Bruno Belanem, který v Divišově nakopal zlou paní Smůlu do její vypasené zadnice. K čistému kontu mířil rovněž Daniel Klíma, jenže v utkání právě s Bruno Belanem přišel o všechny body, když mu ve čtvrtém okruhu zůstal viset plyn.


Zdeněk Schneiderwind bilancuje úvodní díl pohárové série:

„Jménem závodníků velké díky Honzovi Otlovi, Honzovi Hruškovi a Vaškovi Hromasovi za přípravu dráhy po včerejším dešti. Na deseti závodnících nebyla vůbec znát zimní přestávka. Vrcholem bylo finále A, kde si kluci nedarovali ani půl metru. Zazářil pražský Jakub Exler, jemuž se závody hodně povedly. Jára Vaníček a Bruno Belan by určitě chtěli dnešní výkony zopakovat na každých závodech a Míra Rosůlek musel být z výsledků Bruna určitě nadšený. Naopak Dan Klíma a Vojta Šachl se už určitě těší na další závody, protože v Divišově určitě pomýšleli na bednu. Tak příště, už ve středu v Pardubicích začíná klasický šampionát stopětadvacítek.“


Do áčka tak pronikl Lukáš Vinter, jenž zkraje závodu podlehl jen Danielu Klímovi. Strhující boj přinesl triumf Jaroslavu Vaníčkovi, Bruno Belan protnul metu jako druhý a Lukáš Vinter třetí.

Lukáš Vinter odstartoval na Adama Nejezchleba a Luboše Krejču
1. Jaroslav Vaníček, Praha 3 3 3 3 3 15
2. Bruno Belan, Slaný 3 3 3 3 2 14
3. Lukáš Vinter, Praha 2 3 3 3 1 12
4. Daniel Klíma, Praha 3 E 3 3 3 12
5. Vojtěch Šachl, Divišov 2 2 2 2 2 10
6. Jakub Exler, Praha 3 3 2 1 1 10
7. Vojtěch Zamazal, Slaný 1 2 2 2 3 10
8. Adam Nejezchleba, Chabařovice 1 1 2 2 E 6
9. Jan Jeníček, Pardubice 2 – 1 2 E 5
10. Luboš Krejča, Praha 2 L F L 3 5

Poznámka: závod se konal na nejmenší dráze

Vložené jízdy:

Karel Průša, Slaný 1. 1. 1. 2.
Tony Katra, Slaný 2. 2. 2. 1.
Deset závodníků zahájilo letošní PRO-TEC Speedway Mini Cup

Foto: Radka Hromasová a Jaroslav Vaníček

Bruno Belan a Vojtěch Zamazal na startu