Z teorií se dnes stane definitiva

Praha – 16. září
Své předposlední kolo bude mít dnes na pražské Markétě mistrovství republiky tříčlenných družstev. Mezi družstvy už nejsou minimální rozdíly, nicméně neúprosná matematika prozatím odkázala pouze Pardubice na poslední místo. Avšak verdikt o majitelích medailí padne s největší pravděpodobností už před dvacátou hodinou.

Pražská Markéta sice postrádá zraněného Matěje Kůse, ovšem dnešní sestava vypadá přesto hrozivě. Richard Wolff, Martin Gavenda, Jan Jaroš s náhradníkem Pavlem Pučkem budou chtít dalším vítězstvím v řadě zpečetit mistrovský titul ještě před sobotním vyvrcholením seriálu v Liberci.

Liberec však rozhodně nechce přijmout roli outsidera. A to tím spíše, musí-li k potvrzení stříbra porazit Březolupy. Barvy úřadujícího přeborníka budou hájit Filip Šitera, Pavel Ondrašík, Jan Holub a Vladimír Višváeder, přičemž v záloze bude připraven ještě Jaromír Otruba. Definitivní sestava by měla být známa dnes dopoledne.

Březolupy udělaly jednu změnu oproti sestavě, která triumfovala minulou sobotu ve Svitavách. Místo Adama Pawliczka pojede Antonín Galliani. Martin Málek a Michael Hádek zůstávají. Zato Pardubice, jimž už nepomůže k medaili ani svěcená voda, staví na mládí. Vedle Hynka Štichauera a Jaroslava Petráka se v depu objeví Václav Milík a René Vidner.

„Musí někde začít,“ vnímá jejich angažmá František Kalina. „Do Svitav jsem je brát nechtěl. Je to přece jen specifická dráha a Praha se mi jeví pro ně jako dobrý začátek.“

Jak dnes v 18:00 nastoupí:

Markéta Praha 1 Richard Wolff, 2 Martin Gavenda, 3 Jan Jaroš, 13 Pavel Pučko
Březolupy 4 Martin Málek, 5 Michael Hádek, 6 Antonín Galliani
Pardubice 7 Hynek Štichauer, 8 Jaroslav Petrák, 9 Václav Milík, 15 René Vidner
Liberec 10 Filip Šitera, 11 Pavel Ondrašík, 12 Jan Holub, 16 Vladimír Višváder, v záloze Jaromír Otruba

Průběžné pořadí šampionátu:

  malé body tabulkové body
1. Praha 191 21
2. Liberec 174 17
3. Březolupy 158 14
4. Pardubice 116 8


Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)