Začíná týden tříčlenných družstev

Svitavy – 12. srpna
Po více než měsíční pauze se na českých oválech dostanou ke slovu tříčlenná družstva. Zítra odpoledne ve Svitavách začíná jejich třídílný mistrovský maratón, který po úterní zastávce v Praze vyvrcholí příští sobotu v Liberci. V průběžné klasifikaci vede Praha o tři body, což je jasným signálem pro Liberec.

Pakliže liberecký tým chce strhnout titul zpátky na svou stranu, musí ve všech třech případech Pražany porazit a dohromady získat alespoň o šestnáct malých bodů více. Jiný scénář posadí na mistrovský trůn pražskou Markétu.

Oba leadeři však k zítřejšímu klání ve svitavské Cihelně nastoupí oslabeni. Matěj Kůs si léčí zranění, Richard Wolff s Pavlem Ondrašíkem jede mistrovství světa na dlouhé dráze ve Vechtě a Filip Šitera zase zamíří s nároďákem do Miskolce.

Liberečáci nastoupí s Martinem Vaculíkem, oběma Poláky s českou licencí a Vladimírem Višváderem v roli náhradníka. Pražské barvy budou hájit Jan Jaroš, Martin Gavenda, Pavel Pučko a debutant v sedle pětistovky Jiří Brummer.

Vedle boje o titul přinese zítřejší mítink také rozhodnutí, zda Pardubice budou moci v závěrečných kolech atakovat třetí příčku. Březolupy na ně mají k dobru tři body a staví silnou sestavu s Martinem Málkem, Michaelem Hádkem a Adamem Pawliczkem. Naproti tomu František Kalina kontruje Hynkem Štichauerem a Jaroslavem Petrákem. Pardubický kouč se prozatím nerozhodl, zda pojede Pavel Fuksa či dvojice patnáctiletých mladíků Václav Milík – René Vidner.

Jak zítra nastoupí:

Pardubice Hynek Štichauer, Jaroslav Petrák, Pavel Fuksa?, Václav Milík? René Vidner?
Praha Jan Jaroš, Martin Gavenda, Pavel Pučko, Jiří Brummer
Liberec Martin Vaculík (SK), Dariusz Lowicki (PL – ACCR), Adrian Pluska (PL – ACCR), Vladimír Višváder
Březolupy 10 Martin Málek, 11 Michael Hádek, 12 Adam Pawliczek (PL)

Průběžné pořadí šampionátu:

  malé body tabulkové body
1. Praha 164 18
2. Liberec 149 15
3. Březolupy 124 10
4. Pardubice 95 7

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II) a Antonín Škach