Memoriál Antonína Vildeho se vrací k utkání dvojic

Slaný – 18. srpna
Po více jak dvouměsíční pauze se v areálu plochodrážního stadionu ve Slaném tuto sobotu od čtrnácti hodin opět rozezní nejen zvuky plochodrážních speciálů. Uskuteční se memoriál Antonína Vildeho, který bude mít charakter sportovního odpoledne. Hlavní náplní se stane mezinárodní závod dvojic, ve kterém se vedle českých jezdců představí závodníci z polských klubů Stal Gorzow, Unia Tarnow a ZKŽ Zielona Gora.

Z českých jezdců přislíbili účast Martin Málek, Michael Hádek, Jan Holub, Pavel Pučko, Vladimír Višváder, příležitost dostanou i slánští junioři Michal Dudek s Petrem Babičkou, aby poměřili síly v mezinárodním měřítku.

Součástí motoristického odpoledne bude i mistrovství ČR stopětadvacítek. Na ovále se v exhibičním závodě předvedou i sidecaristé. Díky vstřícnosti AMK Eváň, provozovateli motoareálu v Ředhošti, bude startovat šest posádek, které se utkají v šesti rozjížďkách.

Tak jako v loňském roce i letos budou závodit jezdci na mopedech. Tyto závody jsou velmi populární ve Mšeně a Pardubicích a jezdci na mopedech značky Stadion by rádi rozšířili své aktivity na další sportoviště.

Slánským divákům se představí domácí junior Roman Čejka. Ten letošní sezonu plně věnoval tréninkům na motocyklu o obsahu 500 ccm. A vzhledem k tomu, že věkový limit mu starty v této kategorii umožní už v září, dostane prostor, aby předvedl své umění.

Hlavním sponzorem Memoriálu Antonína Vildeho je firma PRO-TEC Deutschland, dalším významným sponzorem je Václav Šrámek-elektro. Díky dalším sponzorům je možné ve spolupráci s AK Slaný a Sportovním centrem mládeže v AČR a letos nově vzniklým klubem Speedway klub Miletice tuto akci realizovat. Diváci, kteří si zakoupí program a budou vylosováni, obdrží ceny od firmy MKC Moto Slaný.

Startovní listina:

Stal Gorzow Lukasz Cyran, Pawel Zmarzlik
Unia Tarnow Tadeusz Kostro, Szymon Kielbasa
AK Slaný SCM Petr Babička, Michal Dudek
Speedway klub Miletice Martin Málek, Marcel Kajzer
ZKZ Zielona Gora Janusz Baniak, Maciej Cieselski
PK Plzeň SCM Michael Hádek, Jan Holub
GRS Liberec Vladimír Višváder, Pavel Pučko
traová rezerva Mateusz Mikorski
 
ukázkové jízdy Roman Čejka, Tomasz Halicki

Foto: Antonín Škach a archív autora

Zdroj: Antonín Vilde