Češi v akci 252

Jan Klatovský se vzhledem ke svým zraněným zádům neobjevil ani v dalším víkendovém pokračování švédské Isracingserien a musel rezignovat na úvodní finálové podniky mistrovství světa v Astaně. Rozmarná měkká zima připomínající spíše podařené předjaří ponechala ledařské speciály jeho českých kolegů odpočívat v garážích. A tak se o jedinou novinku spojenou s českou plochou dráhou na mezinárodní scéně postaral Matěj Kůs.

 

Matěj Kůs se v pátek upsal Redcaru

Kapitán pražské Markéty se spolu s australským nováčkem Jordanem Stewartem a Němcem Tobiasem Buschem stal v pátek třetím závodníkem, jímž Redcar uzavřel budování sestavy na letošní britskou ligu Championship.

Matěj Kůs se vrací do sestavy Medvědů po třech letech a začíná s average 7,64. „Když za nás závodil naposledy, získal titul jezdce roku,“ připomíná promotér klubu Jitendra Duffill. „Jsem pevně přesvědčen, že zase odvede skvělou práci. On je hodně nadšený, že je zpátky, a já si myslím, že to bude skvělá sezóna. Matěj zmeškal většinu sezóny 2017 kvůli zranění a je velmi dychtivý, aby to letos napravil.“

Pražan zahájí sezónu poslední březnový den tradičním Press and Practise Day a již pátého dubna má na programu individuální Julie Lewis Memorial.

Foto: laskavostí Matěje Kůse