Václav Milík a Milan Špinka včera stáli na pardubickém pódiu

Pardubice – 25. ledna 
Sezóna klasické ploché dráhy neměla na evropském kontinentně ještě sebemenší šanci začít a Václav Milík si již dvakrát přišel pro ocenění na pódium. Včera se v Pardubicích vyhlašovali nejlepší sportovci města za loňský rok a pardubický kapitán nejenže obhájil své vítězství v hlasování čtenářů noviny Deník o nejlepšího sportovce města, ale byl rovněž zařezen mezi nejlepší desítkou odborníků, kde nebylo stanoveno pořadí. Po dekorování granátovým lvem AČR se během zimy dostalo další úžasné pocty také Milanu Špinkovi, jenž byl uveden do Síně slávy pardubického sportu.

 

Václav Milík byl v Pardubicích vyhlášen jako sportovec roku 2017

Václav Milík je uprostřed zimní přípravy se svou Wroclawí, nicméně pro slavnostní příležitost byl uvolněn. Jeho triumf při Zlaté přilbě byl s největší pravděpodobností rozhodující faktor jak pro čtenáře Deník, tak i pro odbornou porotu.

Ostatně i triumf v závodě všech závodů stál za uvedení Milana Špinky do síně slávy a to tím spíše, že je v dlouhé historii Zlaté přilby jediným pardubickým rodákem, který se na nejvyšší stupínek postavil. Stalo se tak roku 1973, kdy ukončil desetileté čekání diváků na československého vítěze a vůbec prvním ve Svítkově.

Milan Špinka přebírá ocenění z rukou pardubického primátora

„Hrozně si vážím, že mě město Pardubice bere pořád jako svého,“ svěřil se magazínu speedwayA-Z se svou radostí. „Jsem opravdu strašně rád, že mě v pardubickém Hollywoodu bude i moje deska.“

 

Foto: Milan Křiček