Zůstala jediná poslední naděje

Pardubice – 23. ledna
Očekávaná zpráva o osudu plánovaných ledů o tomto víkendu se během včerejšího odpoledne stala realitou. Všichni pořadatelé Petrovi Moravcovi postupně potvrdili, že na svých závodištích nemají dostatečnou sílu ledu, pakliže ovšem nějaký vůbec mají. Proto se v sobotu a v neděli nepojede ani v Račicích, ani v Holicích, jak by velel termínový kalendář, ale nikde jinde. Poslední nadějí na mistrovský závod přitom nabízí pouze následující víkend.

Jaký je Váš názor?

Uvítali byste případný ledařský pouťák i bez účasti naší špičky, kdyby v únoru pořádně mrzlo?

View Results

Loading ... Loading ...

První volné únorové dny by měly dle plánu patřit Mělicím a Chrastné, kde Žabák zamrzl sedmi centimetry ledu. Ovšem mezitím k nám začal proudit teplejší vzduch a na následující dny se ráz počasí nemá změnit.

Situaci komplikuje i reprezentace. Již příští týden bude Jan Klatovský závodit při prvním světovém finále v kazašské Astaně. Pak se východním směrem vydají také Andrej Diviš a Lukáš Hutla, které během čtrnácti únorových dnů bude čekat mistrovství světa družstev a evropský šampionát.

Spolu s přeloučským ledařem budou cestovat i jeho otec Radek a Martin Běhal. Tím pádem by dramaticky poklesl nejen počet závodníků, aby se dalo hovořit o regulérnosti mistrovství republiky. Oslabení by totiž doznal i pořadatelský sbor, kdyby byl únor nakrásně mrazivý a někdo se rozhodl uspořádat alespoň ledařský pouťák s mezinárodní účastí.

Při pohledu z okna se ani nechce věřit, že loňský leden vypadal jako na fotografii

Foto: Pavel Fišer