Ledařský nároďák pojede i Evropu

Pardubice – 18. ledna
Únor bude měsíc, v němž se na ledové dráze rozhodne o titulu mistra světa družstev a individuálním šampiónovi Evropy. Z českého úhlu pohledu je sestava pro oba šampionáty stejná. Trojlístek z národního týmu pro Šadrinsk se totiž o čtrnáct dnů později objeví v akci také ve Vjatských Poljanách.

 

Jan Klatovský pilně rehabilituje, aby byl fit pro první finále v Astaně

Andrej Diviš a Lukáš Hutla svůj start Petru Moravcovi potvrdili již dříve, ano z úst Jana Klatovského se ozvalo po úspěšné kvalifikaci ve finském Ylitornio. Český šampión se ovšem dostal do centra pozornosti nejen díky svému vynikajícímu výkonu ve světové kvalifikaci, ale i díky následkům pádu v její desáté jízdě.

„Od rána na mě makají,“ říká sám Jan Klatovský na téma rekonvalescence svých potlučených zad. „Magnety ráno a večer, aby se to urychlilo.“

Novinkou světového šampionátu ledařských družstev bude rozpis. Švýcaři se totiž ze soutěže odhlásili, proto v Šadrinsku nastoupí jen šest týmů. Formule duelů každého s každým zůstane zachována.

Sestava národního týmu se oproti loňskému Inzellu nemění: zleva Andrej Diviš, Lukáš Hutla, Jan Klatovský a jeho otec Antonín v roli manažera

Foto: Jan Klatovský a Pavel Fišer