Světový a evropský kalendář doznaly dalších doplňků

Mies – 15. ledna
Během víkendu spatřila světlo světa další část kalendáře plochodrážního mistrovství světa. Nyní jsou kompletně známé obě juniorské soutěže a také dvěstěpadesátky, které FIM nazývá mistrovstvím světa mládeže. Polský promotér One Sport, jenž má pod palcem pořádání finálové série jednadvacítek a dvěstěpadesátek, se nenechal zahanbit a doplnil termíny kompletní čtyřkou vyvrcholení mistrovství Evopry juniorů. Problém světového poháru zatím nebyl oficiálně komentován.

 

V Liberci se mistrovství světa juniorů pojede až v sobotu 16. června

Zveřejněná tisková informace FIM má jednu chybičku. Po pořadatelské rošádě totiž Liberci uvádí pardubický termín. Faktem však zůstává, že mistrovství světa se do Pavlovic vrací až v sobotu 16. června.

Juniorského mistra světa vyhlásí opět v Pardubicích v rámci supervíkendu

Mezinárodní motocyklová federace dle všeho stále nenašla společnou řeč s BSI ohledně světového poháru družstev. Z kuloárů zaznívá, že je stále pravděpodobnější, že se letos místo SWC uskuteční náhradní alternativa s rozpisem dvojic na některém z polských stadiónů, z nichž se v současné době nejčastěji skloňuje Wroclaw.

Špatnou zprávou pro český nároďák je skutečnost, že by šlo o jediný finálový mítink, kam by se postupovalo na základě loňských výsledků. Tím pádem by naše družstvo vůbec poprvé v celé historii mistrovství světa družstev chybělo.

Další světové podniky FIM:

Finálové podniky ME jednotlivců:

23.6. finále 1 Gniezno (PL)
14.7. finále 2 Güstrow (D)
18.8. finále 3 Daugavpils (LAT)
15.9. finále 4 Chorzow (PL)

Foto: Mirek Horáček a Karel Herman