Čeští stopětadvacítkáři vyhráli v Polsku

Slaný – 15. července
Víkend zastihl české stopětadvacítkáře na polských oválech. V rámci akce SCM trénovali v pátek na klasické dráze v Gorzowě a v sobotu na malém ovále ve Wawrowě. Hlavním bodem jejich programu se ovšem stal nedělní závod mezi GUSK Speedway Wawrow a SCM Slaný. Za mírného deště vyhrál náš tým v poměru 54:26.

Na slánské konto nejvíce přispěl Ondřej Veverka, který dodal jedenáct bodů. Dále skórovali Eduard Krčmář (10), Jaroslav Hladký (9), Jiří Brummer (7), Michaela Krupičková (6), Jana Račáková (5), Michal Průcha (5) a Jaroslav Drbal (1).

Mítink byl provázen poměrně velkým počtem pádů. Jaroslav Drbal si dokonce přivodil zlomeninu palce, a proto dnešnímu Markéta Cupu pouze přihlížel. Na zemi se ocitli také Eduard Krčmář, Michaela Krupičková a Michal Průcha.

„Výkon mladých jezdců byl hodnocen kladně a obdrželi pozvání k dalším závodům do Gdaňska,“ řekl magazínu speedwayA-Z Petr Křikava, slánský šéf. „Vzájemná spolupráce s polskými jezdci je velmi dobrá a o další spolupráci je oboustranně zájem.“