Milan Špinka nechce být prorokem

Coventry – 14. července
Sobotní první závod světového poháru družstev v polském Leszně už rozdal první karty v boji o letošní titul mistra světa družstev. Austrálie je prvním finalistou, Polsko a Rusko se střetnou v poslední šanci, zatímco Maďaři jsou vyřazeni. Dnes je v britském Coventry na programu druhý závod, v němž se náš nároďák střetne s Velkou Británií, Švédskem a Dánskem. Magazín speedwayA-Z hovořil o našich vyhlídkách s reprezentačním koučem Milanem Špinkou.

Český tým se bude muset obejít bez Lukáše Drymla, který se rozhodl dát si kvůli zranění pauzu až do libereckého finále šampionátu republiky. „Ztráta to je určitě,“ komentuje jeho vyřazení Milan Špinka. „Ale pevně věřím, že ho Filip Šitera zastoupí.“

Nároďák tedy vyráží do boje ve složení Aleš Dryml, Luboš Tomíček, Adrian Rymel, Matěj Kůs a Filip Šitera. Plzeňský junior měl v reprezentačním týmu debutovat už při kvalifikaci v Lublani před čtrnácti dny, ale jeho zranění z polské extraligy rozhodlo jinak.

„Dnes jsem nic nepředved‘,“ řekl Filip Šitera po skončení mšenské extraligy. „Ale troufám si říct, že v Coventry to bude lepší. Během pauzy jsem trošku ztratil fyzičku, ale snažím se to dohnat.“ Optimismem ve vztahu k dnešnímu mítinku světového poháru ve čtvrtek nešetřil ani Matěj Kůs. „Doufám, že ten samej ‘bodovej‘ zisk jako dneska bude i v Coventry,“ žertoval. Nutno podotknouti, že ve Mšeně zatížil konto pražského Olympu dvanácti body.

A jak vidí české vyhlídky Milan Špinka? „Papírově tam jedeme jako outsideři,“ nezastírá. „Ale rádi bychom překvapili. Budeme bojovat, půjdeme do nich! Jsou to závody, kolikrát se stane, že favorit vypadne a outsider postoupí. Jedeme do Coventry udělat co nejlepší výsledek. Slavná léta 1962 a 1999 se asi nebudou opakovat, ale nechci být prorokem. Neházíme flintu do žita, uděláme maximum pro postup do poslední šance.“


Foto: Jiří Georgiev