Český kalendář vychází z prozatím známých světových a evropských termínů

Pardubice – 16. prosince
Celkem šest bodů mělo na svém programu včerejší jednání Komise ploché dráhy v AČR v Pardubicích, k němuž byly přizvány také kluby působící v českých soutěžích. Jako každý rok byl však nejatraktivnější až ten poslední, a sice kalendář soutěží na rok 2018. Ten byl dnes v kompletní podobě uvolněn ke zveřejnění, byť však nekompletní termíny světových a evropských šampionátů mu do cesty kladou podmínku.

 

Mistr republiky jednotlivců odjede opět z Březolup

„Termíny byly stanoveny a přizpůsobeny v těchto chvílích známým a uveřejněným kalendářům,“ vysvětluje Petr Moravec, předseda sportovní komise, citací textu, který bude zanesen do oficiálního zápisu z včerejšího jednání. „V souladu se závěry našeho sobotního jednání by v případě, že na termín závodu mistrovství republiky jednotlivců nebo extraligy družstev připadl termín závodu, který je v souladu s řády FIM těmto závodům nadřazen, bude vyvoláno dohadovací řízení o změně kalendáře.“

Prozatím chybí termín šampionátu na dlouhé dráze, jenž bude stanoven dodatečně na základě dohody s AMK Mariánské Lázně. Diskutovat s pořadateli musí rovněž Zdeněk Schneiderwind, aby dal dohromady část termínů pro kolibříky.
Oprava: přebor + MR 125 ccm v Plzni se jede 21.7.

Foto: Mirek Horáček