Tomíček se nepustí Zlaté přilby

Praha – 15. prosince
Rekonstrukce stadiónu na Markétě bude určovat podobu pražské sezóny v příštím roce. Detaily budou doladěny na zítřejší kalendářní poradě v Pardubicích, nicméně vedle české velké ceny je další známou konstantou termín jubilejního Memoriálu Luboše Tomíčka. Padesátý ročník slavného závodu byl stanoven na pondělí po pardubické Zlaté přilbě, tedy 1. října.

 

Déšť zkomplikoval Tomíčkův memoriál již podruhé v řadě

Letos Jurica Pavlic pražským pořadatelům v žertu doporučoval, aby nad svým stadiónem postavili střechu, protože při Tomíčkově memoriálu pořád prší. Faktem ovšem je, že nevlídné počasí bylo jedním z důvodů, proč se pražský závod před osmi lety termínově trhnul od Zlaté přilby města Pardubice.

Jurica Pavlic v říjnu vtipkoval na téma stavby střechy nad Markétou

„Loni byl Memoriál devatenáctýho září a pršelo,“ povzdechne si Pavel Ondrašík, sportovní ředitel Markéty. „Letos druhý října a pršelo. Takže spíš je asi záruka deště, kdykoliv se Memoriál Luboše Tomíčka pojede.“

Rovněž stavební práce na Markétě jsou limitujícím faktorem. „Čeká nás rekonstrukce na stadiónu,“ přibližuje Pavel Ondrašík. „Tak moc volných temínů není, takže padesátý Tomíčkův memoriál bude den po Zlatý přilbě.“

 


První liga spolu s českou velkou cenou, extraliga v Kopřivnici:

Po sedmnácti letech se v Kopřivnici půjde na extraligu

Úvodním závodem sezóny 2018 by mělo být tradičně Prague Open, které přináší již tradiční nominační kritérium pro českou velkou cenu. Druhý pražský extraligový závod bude už kvůli zmiňované závodní výluce uspořádán v Kopřivnici.

O termínu se pochopitelně rozhodne zítra. Jistý však je den první ligy, kterou v Praze plánují v neděli po své Speedway Grand Prix.

 

Foto: Karel Herman, Mirek Horáček a Miroslav Klimsza