Juniorská družstva pokračují po dvou měsících

Mšeno – 20. června
Zítra ve Mšeně pokračuje mistrovství republiky juniorských družstev, které se po dvou měsících a jednom odloženém závodě dočká letos teprve svého druhého kola. Ve Slaném neměli konkurenci Pražané. Otázkou je, jestli bude jejich spanilá jízda pokračovat. Plzeň přišla o dva tahouny kvůli reprezentaci, ovšem domácí staví polskou dvojici. Po dlouhé době se v mistrovském klání představí rovněž stopětadvacítky, které mají za sebou prozatím dva podniky.

Milan Špinka posílá do boje Adama Vandírka, Martina Gavendu a Jakuba Fencla. Mšeno tentokrát vsadilo na Poláky. Zatímco Marcin Piekarski už na našich oválech zdomácněl, Marcel Kajzer pojede v šampionátu poprvé.

Právě mezi Mšenem a Prahou se bude s největší pravděpodobností válčit o zlatý věnec. Plzeň nebude mít ani Filipa Šiteru, ani Michaela Hádka. První bude v Lonigu na kvalifikaci o Grand Prix 2009, druhý na semifinále evropského šampionátu v Debrecenu.

Svůj ostrý debut si tím pádem odbudou Václav Lacina a Jiří Vonásek. Do pardubického týmu opět vedle Hynka Štichauera nastoupí Pavel Pučko a letos poprvé i Luboš Velinský. Slánská sestava s Petrem Babičkou a Michalem Dudkem je už standardní.

Jak zítra nastoupí:

Mšeno Marcin Piekarski (PL), Marcel Kajzer (PL)
Pardubice Hynek Štichauer, Pavel Pučko, Luboš Velinský
Plzeň Jan Holub, Václav Lacina, Jiří Vonásek
Praha Adam Vandírek, Martin Gavenda, Jakub Fencl
Slaný Petr Babička, Michal Dudek

Průběžné pořadí šampionátu:

  malé body tabulkové body
1. Praha 23 5
2. Plzeň 19 4
3. Slaný 16 3
4. Pardubice 12 2
5. Mšeno 4 1

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)