V Chabařovicích se bude vzpomínat i závodit

Chabařovice – 1958 – 2008
Vážení sportovní přátelé a zvláště milovníci ploché dráhy, Speedwayclub Chabařovice si v letošním roce připomíná již padesát let, co se na Ústecku začala jezdit pravidelně plochá dráha. Zároveň si všichni příznivci levých zatáček připomenou i třicet pět let ploché dráhy v Chabařovicích, kam se plochodrážníci natrvalo přestěhovali v roce 1973. Za padesát let trvání tohoto sportu na severu Čech prošla klubem více jak stovka více či méně známých jezdců, z nichž někteří dosáhli v tomto sportu vynikajících úspěchů nejen na domácích tratích, ale dařilo se jim i na poli mezinárodním. Nelehká finanční situace v plochodrážním sportu v několika posledních letech silně ovlivnila i závodní činnost Speedwayclubu Chabařovice. Střídala se období, kdy se v klubu dařilo i období, kdy se nedařilo téměř nic . Přesto se zde stále závodí a všichni skalní fandové věří , že se bude zavodit i v budoucnu.

Speedwayclub Chabařovice, pořádá 21. června 2008 zajímavý sportovní den, kdy se uskuteční neformální, přátelské setkání všech jezdců, kteří kdy jezdili na Ústecku a v Chabařovicích. Toto setkání začíná přímo na stadionu v Chabařovicích od 10 hodin dopoledne. Účast již přislíbili bratři Volfové, Polákové, J. Verner, otec a syn Švábovi, otec a syn Průšové, K. Voborník, P. Koten, Z. Holub, L. Šifalda , M. Morávek a dlouhá řada dalších mladších či dříve narozených jezdců. Příslib je i od Jiřího Štancla st., který přislíbil i účast svého otce, který je již jediným žijícím zakladatelem ústecké ploché dráhy ze známé pětice J. Volf st, K. Voborník st. , J. Jedlička , St. Svoboda st.

Pořadatelé se obrací prostřednictvím magazínu speedwayA-Z na všechny přátele ploché dráhy, aby pomohli kontaktovat další bývalé jezdce a funkcionáře, na které není znám současný kontakt, o konání tohoto setkání. Všechny pak srdečně zvou na toto neformální, přátelské setkání a zároveň prosí dříve narozené jezdce o přivezení historických fotografii .

Od 15. hodin se pak uskuteční již 17. ročník Memoriálu Jiřího Hurycha, na počest tohoto odchovance chabařovické ploché dráhy, který 16.června před sedmnácti lety tragicky zahynul při závodech ve Francii.

Účast v tomto volném závodě již přislíbila desítka jezdců z Polska, v jednání je šestice jezdců z Německa a startovní listinu doplní jezdci z naší republiky. Pojede se na dvacet jízd dle klasického rozpisu. Následovat budou dvě semifinále a o celkovém vítězi rozhodne jízda finálová.