Závodničtí veteráni se sešli na své podzimní schůzi

Praha – 4. listopadu
Dlouho před devátou hodinou ranní jste v okolí budovy AČR mohli potkat spoustu osobností českého motoristického sportu, které mířily na tradiční podzimní schůzku. Již od devíti, jak bývá zvykem, se promítaly starší filmy s motoristickou tematikou. V kuloárech živě diskutovaly hloučky a tématem se stalo také, proč na pozvánkách stojí slovo klub místo letitého názvu Svaz závodníků veteránů.

Veteráni se sešli na své tradiční podzimní schůzi

 

Milan Špinka a František Ledecký v diskusi před začátkem schůze

Vlastní schůze začala úderem desáté. Jan Šťovíček se přítomným představil v nové funkci prezidenta AČR. Posléze přišla na řadu zpráva o činnosti svazu, resp. klubu a samozřejmě nemohla chybět tichá vzpomínka na zesnulé, které naše řady opustili během předcházejícího půlroku. Vystoupil i prezident se svým příspěvkem.

Evžen Erban a Jan Verner

Po jeho proslovu si vzal slovo pan Honzák, který nevydržel až do diskuze. „Dříve na pozvánce býval Svaz závodníků veteránů, teď je tam klub,“ ozvala se z jeho úst věta, která vyprovokovala asi dvacetiminutovou debatu. Jan Šťovíček se snažil nový název vysvětlit a nakonec slíbil, že nechá udělat jeho právní rozbor.

Konečně mohla přijít gratulace jubilantům k jejich kulatým výročím. Oceněn byl Antonín Kasper, jehož zastupovala jeho paní Jana. Plochou dráhu v tomto ohledu reprezentoval rovněž Milan Wagner, který také oslavil své pětaosmdesáté narozeniny.

O gulášek byl eminentní zájem

A pak už po krátké diskusi byla schůze ukončena. Všichni byli pozváni na guláš a k němu samozřejmě pivko a nakonec se odebrali do svých domovů.

 

Jana Kasperová přebírá pamětní list pro svého manžela Antonína

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)

Usměvavý Milan Wagner