Karty už vyložily Pardubice, Liberec a Březolupy

Svitavy – 30. května
By se po zranění Romana Andrusiva a Tomáše Jůzy vyskytly tendence zítřejší druhé kolo šampionátu republiky tříčlenných družstev ve Svitavách odložit na pozdější termín, nakonec se pojede dle původního plánu. Pořadatelé totiž investovali finanční prostředky do reklamní kampaně. Vzhledem ke kolizi s mistrovstvím světa na dlouhé dráze v Mulmshornu a juniorů v Güstrowě a polské lize musely kluby improvizovat se sestavami. Jasno mají v podstatě jasno jen Liberec a Březolupy.

Obhájci titulu a vítězové úvodního klání ze své úterní sestavy museli škrtnout jedině Martina Vaculíka. Toho nahradí Vladimír Višváder. Březolupy budou postrádat Michaela Hádka, který vyráží na juniorský šampionát světa do Güstrowa. Místo něj a Pavla Pučka staví Miloš Plzák poprvé dvojici Poláků – Krzysztofa Nowackeho, jenž závodí s českou licencí, a Patryka Pawlaszczyka.

By se Hynek Štichauer neměl ve Svitavách objevit a chtěl se připravovat na výjezd do Miskolce, nakonec za stavu personální nouze přece jen nastoupí. Vedle něho nebudou chybět ani Jaroslav Petrák a Luboš Velinský. Čtvrtým bude Pavel Fuksa, zapůjčený na ročn hostování do Mšena. A protože středočeský tým tříčlenná družstva neobsazuje, objeví se letos s pardubickým půlkoněm alespoň v této soutěži.

Pražská sestava ještě nevznikla, resp. nebyla prozatím zveřejněna. Limituje ji světový šampionát v Mulmshornu, kde startuje Richard Wolff. A také nedělní klání mezi Rovnem a Krosnem, kde by neměli chybět Matěj Kůs a Jan Jaroš.

Jak zítra nastoupí:

Pardubice Jaroslav Petrák, Hynek Štichauer, Luboš Velinský, Pavel Fuksa
Liberec Dariusz Lowicki (PL – ACCR), Pavel Ondrašík, Rony Weis (D), Vladimír Višváder
Březolupy 7 Krzysztof Nowacki (PL – ACCR), 8 Martin Málek, 9 Patryk Pawlaszczyk (PL), 15 Antonín Galliani
Praha Adam Vandírek, Martin Gavenda

Průběžné pořadí šampionátu:

  malé body tabulkové body
1. Liberec 33 4
2. Praha 28 3
3. Březolupy 24 2
4. Pardubice 23 1

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)