Mistrovská etapa šampionátu družstev startuje dnes na Markétě

Praha – 27. května
Šampionát tříčlenných družstev během zimní přestávky povýšil. Z podniku ranku přeboru republiky získal status mistrovství. Důvodem se stala snaha otevřít ho cizincům. Nová výzva přilákala pražský tým, o němž se předpokládá, že by mohl zkomplikovat libereckou cestu za obhajobou.

Složení domácích je prozatím obestřeno rouškou tajemství. Ještě včera odpoledne nebyla sestava na světě. Zato ostatní družstva vyložila své karty na stůl. Liberec se nakonec musel smířit, že vedle zraněného Zdeňka Simoty přijde i o Filipa Šiteru, jehož aspirace stojí především na jiných soutěžích. S výjimkou Pavla Ondrašíka se ke slovu nedostane žádný český závodník.

V týmu obhájců titulu figurují Slovák Martin Vaculík, Polák Dariusz Lowicki a Němec Ronny Weis. Na hostech jsou vystavěny také Březolupy. Malý otazník visí nad startem Michaela Hádka. Plzeňský junior má nabitý harmonogram a závěrečné zkoušky ve škole se kvapem blíží. Účast Antonína Gallianiho, Martina Málka a Pavla Pučka je ovšem jistá.

Pardubice také v letošní sezóně pokračují v trendu dávat ve tříčlenných družstvech prostor především domácím seniorům. Pokud se na poslední chvíli něco nezmění, pojedou za ně Hynek Štichauer, Roman Andrusiv, Jaroslav Petrák a premiérově také Tomáš Jůza.

Jak dnes nastoupí:

Praha ?
Pardubice Roman Andrusiv, Jaroslav Petrák, Tomáš Jůza, Hynek Štichauer
Liberec Pavel Ondrašík, Dariusz Lowicki (PL – ACCR), Ronny Weis (D), Martin Vaculík (SK)
Březolupy 10 Antonín Galliani, 11 Michael Hádek, 12 Martin Málek, 16 Pavel Pučko

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)