Plochodrážní slánská akademie se v neděli rozloučila se sezónou

Slaný – 8. října
Druhý ročník tréninkových kempů pro začínající plochodrážní závodníky na slánské malé dráze je pro letošní sezonu v cíli. Nedělní ráno nedávalo při pohledu z okna příliš optimismu, že by se ve Slaném uskutečnil poslední díl místní Speedway Academy. Noční déšť zničil snahu Rudolfa Belana a Antonína Vildeho, kteří v sobotu odpoledne si dali dostaveníčko na stadiónu a připravili malý ovál, aby bylo vše nachystáno na poslední tréninkové jízdy. Určitou porci práce jim ušetřil i Martin Šťastný, který se zde realizoval již v pátek.

 

dav
dav

Pohled na stav dráhy byl ale v neděli žalostný, naštěstí se našlo pár zapálených a ochotných rukou, které za pomoci Václava Buřiče, jenž osedlal traktor a smykem vyhnal velkou část vody mimo ovál, vzaly tradiční košťata, aby dokončili úpravy. Desítka nedočkavých adeptů plochodrážního sportu mohla nastartovat své stroje a otestovat nejen své schopnosti.

Postupné oťukávání dráhy za asistence trenéra Miroslava Rosůlka, který se tentokrát musel obejít bez  Luboše Tomíčka, jehož ale ochotně zastoupil Karel Průša, si jezdci na stav oválu zvykli a zvládali své tréninkové jízdy, byť si někteří po pádech zamazali svoje kombinézy.

dav
dav

Cestu do Slaného na závěrečný kemp si našly opět naděje Motosportclubu Meissen, které přijely v osvědčené sestavě Michelle Rau, Magnus Rau, Manuel Rau, Bruno Thomas, Frieda Thomas. Snažili se jim konkurovat domácí Bruno Belan, Vojtěch Zamazal, Tony Katra a Karel Průša. Z Divišova přijel tradičně Vojtěch Šachl.

Ostatní pravděpodobně nevěřili, že by se tréninkový kemp uskutečnil. Kromě plzeňského Michaela Hádka, který se ráno zajímal o daný stav věcí, si budou muset počkat na lepší počasí.

dav
dav

Druhý ročník Slaný Speedway Academy byl zakončen malým pohoštěním všech dnešních aktérů. Poděkování si za zdárný průběh celého ročníku zaslouží ti, kteří přispěli k jeho realizaci při sedmi jeho tréninkových kempech. Původně jich bylo plánováno osm, ale ve dnech 22. – 23. září sloužil plochodrážní stadion k jiným účelům a tak jedna tréninková jednotka odpadla.

Přesto trenéři Miroslav Rosůlek a Luboš Tomíček měli svým svěřencům co říci a ti snad si potřebné rady vezmou k srdci a v budoucnu třeba zaznamenají takový výsledek jako Václav Milík při poslední Grand Prix v Toruni.

Slaný Speedway Academy uzavřela svůj letošní ročník
Slaný Speedway Academy uzavřela svůj letošní ročník

Foto: Václav Buřič