Události posledních dnů vykrystalizovaly do změn v reprezentaci

Praha – 15. května
Poslední volné místo v reprezentaci pro mistrovství světa jednotlivců, které bylo vyhrazené pro nejlepšího nenominovaného závodníka po dvou úvodních finálových kolech šampionátu jednotlivců si vyjel Aleš Dryml. Při stejném kritériu pro evropský šampionát uspěl Matěj Kůs. V polské Czestochowej se tak představí po boku svého mladšího bratra Lukáše. Tohle však není jediná reprezentační novinka. Byla ohlášena sestava juniorského nároďáku pro pardubické semifinále a navíc došlo k výraznému posunu v nominaci pro evropský šampionát.

V Pardubicích se o finálový postup představí Filip Šitera s kapitánskou páskou, Adam Vandírek, Michael Hádek, Hynek Štichauer a Matěj Kůs.

Z mistrovství Evropy se nejprve omluvil Lukáš Dryml, kterého v Abensbergu nahradil Adrian Rymel. Ten měl původně startovat v sobotu v Gyule, kam místo něho zamíří Filip Šitera. Situaci zkomplikovalo zranění Zdeňka Simoty, který byl nominován na nedělní mítink ve Lvově.

Reprezentačnímu kouči Milanu Špinkovi řekli své ne postupně Luboš Tomíček, Martin Málek a Jan Jaroš. Pavel Ondrašík a Richard Wolff nepřipadali v úvahu vzhledem k termínové kolizi se světovým šampionátem na dlouhé dráze. Hynek Štichauer a Adam Vandírek zase o víkendu startují v juniorském mistrovství světa v Nordenu.

Jako jediný byl pro nedělní Lvov schopen narychlo sehnat licenci Michael Hádek, jenž se tak představí vedle Matěje Kůse jako druhý český reprezentant.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)