Slaný Speedway Academy má v neděli závěrečný díl

Slaný – 5. října
V neděli 8. října se na slánské malé dráze uskuteční letošní poslední tréninkový kemp pod taktovkou dlouholetého slánského trenéra Miroslava Rosůlka, po jehož boku bude asistovat Luboš Tomíček. Druhý ročník plochodrážní academie, který byl v minulé sezoně nastartován ve slánském klubu měl i v této sezoně pokračování a to i přesto, že Jiří Štancl, spoluzakladatel tohoto projektu, se rozhodl dál v této činnosti nepokračovat.

 

Vedení AK Slaný nechtělo slibně rozjetý tréninkový projekt nechat ležet ladem a oslovilo Luboše Tomíčka, zda by nechtěl využít nejen svých jezdeckých zkušeností a ve dvojici z dlouholetou ikonou slánské ploché dráhy Miroslavem Rosůlkem je předávat nové nastupující generaci mladých plochodrážních jezdců.

Tony Katra (vpředu) a Karel Průš patří k nejmladším adeptům plochodrážního řemesla u nás
Tony Katra (vpředu) a Karel Průš patří k nejmladším adeptům plochodrážního řemesla u nás

Ve spolupráci s firmou SHUPA, která v průběhu sezóny připravila zbrusu nový model  Micro Shupa, jež v sedle s Tony Katrou měl premiéru před diváky při srpnovém extraligovém kole ve Slaném, se mohou do sedla plochodrážních speciálů posadit poměrně hodně mladí zájemci o tento sport.  Právě Tony Katra je důkazem tak jako o něco málo starší Karel Průša, oba dva jsou členy AK Slaný a nebylo by od věci, kdyby si cestu k tomuto sportu našli i další adepti sportu levých zatáček.

Sraz účastníků je tradičně v depu od 9:00 hodin a samotný trénink probíhá od 10:00 hodin.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)