Martin Vaculík má polskou licenci

Žarnovica – 8. května
Martin Vaculík strávil úterý v polské Toruni. Na pobytu úřadujícího českého mistra za severní hranicí Slovenska není s ohledem na jeho angažmá nic mimořádného. Nicméně v tomto případě první pohled klame. Slovenský junior totiž složil zkoušky nezbytné pro udělení polské licence. Magazínu speedwayA-Z vysvětlil své důvody, které by současná omezení pro cizince v české extralize mohly rozbít na cimprcampr.

„Udělal jsem si polskou licenci,“ potvrdil Martin Vaculík. „Mezinárodní licenci budu mít nadále slovenskou a budu s ní jezdit mistrovství světa a české závody. Tu můžu mít jen jednu, ale národních licencí kolik chci. S polskou budu jezdit čistě jen jejich extraligu a juniorské závody. Je to legální a ověřené lidmi z PZM.“

Společně s Martinem Vaculíkem složil zkoušky na polskou licenci rovněž Australan Robert Ksiezak. Nabízí se otázka, kdy podobné šance využije nějaký český extraligový tým. Sestava pěti polských hvězd s českou národní licencí jako svým druhým platným dokumentem k polské mezinárodní licenci by dokázala zamést až příliš čitelně uspořádanými pořádky letošní extraligy.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)