Zdeněk Holub si k přebornickému titulu namířil nejkratší zkratkou

Svitavy – 27. září
Zítřejšímu vyvrcholení českého přeboru ve svitavské Cihelně se nabízelo mnoho scénářů včetně boje o přebornický titul. Jenže Zdeněk Holub jej vyhrál nejúspornějším možným způsobem. Rozhodl se nestartovat, nechat si započítat dosavadních šest nejlepších výsledků a místo závodů se věnovat svým univerzitním studiím.

 

Zdeněk Simota zítra potvrdí své přeborové stříbro
Zdeněk Simota zítra potvrdí své přeborové stříbro

Nepřijede ani Ondřej Smetana, který by mohl ozdobit mítink svým soubojem se Zdeňkem Simotou o závěrečné stříbro. Chybět bude také Filip Hájek, jenž se minulou sobotu v Divišově propracoval do nejlepší osmičky mistrovství republiky jednotlivců garantující místo v březolupském vyvrcholení.

Z ní se naopak po Divišově dostal zraněný Tomáš Suchánek, což znamená, že závěrečná klasifikace přeboru nabídne místo ve startovní listině finále v Březolupech sedm míst. Podobně jako v otázce konečných medailí se ani v tomto směru nedočkáme žádného zemětřesení.

Nikdo jiný než Sindy Weber neabsolvoval kompletní přeborový program
Nikdo jiný než Sindy Weber neabsolvoval kompletní přeborový program

Ani Martin Gavenda již nemůže nejlepší sedmičku reálně ohrozit, byť by nakrásně zvítězil. Dal totiž prozatím dohromady jen malý počet bodů. Ke všemu jsou všichni pretendenti postupu v zítřejší startovní listině. Ta čítá jen deset jmen, takže body nebudou viset příliš vysoko. I poslední klasifikovaný závodník připíše sedm bodů.

K favoritům se bude řadit také Michal Škurla
K favoritům se bude řadit také Michal Škurla

Moravan by tedy postoupil za předpokladu posledního místa Michala Škurly, přičemž on sám by musel skončit nejhůře pátý. Proto půjde především o vlastní závod. Redukovaná startovní listina paradoxně zahušťuje konkurenci, protože pro většinu závodníků by dekorace pohárem nebyla zas až tak velikánským překvapením.

Ke slovu se dostává rozpis na patnáct jízd. Protože se každý závodník dostane na ovál celkem šestkrát, pochopitelně není na pořadu dne žádné finále. Jedinou podívanou navíc by tudíž mohl nabídnout pouze případný rozjezd.

Startovní listina:

1 Sindy Weber, D – Liberec (ACCR)
2 Zdeněk Simota, Plzeň
3 Martin Málek, Březolupy
4 Jaroslav Petrák, Pardubice
5 Josef Novák, Pardubice
6 Radek Podhadský, Plzeň
7 Martin Gavenda, Březolupy
8 Martin Mejtský, Pardubice
9 Michal Škurla, Praha
10 Petr Chlupáč, Praha

Foto: Karel Herman