Luboš Tomíček pojede v sobotu Grand Prix

AKTUALIZOVÁNO

Praha – 5. května
Bjarne Pedersen si v pátečním mítinku v Coventry zlomil zápěstí. A rázem se začalo mluvit, že by ve druhé letošní Grand Prix Evropy v Leszně za něho zaskočil první náhradník Luboš Tomíček. Samotný závodník se v sobotu Kopřivnici svěřoval, že o této možnosti ani příliš neuvažuje. Dnes dopoledne však byla jeho účast v Leszně oficiálně potvrzena ze strany FIM. Luboš Tomíček zatím ve své kariéře absolvoval dvě Grand Prix, obě na své Markétě. Loni dostal divokou kartu, předloni plnil roli náhradníka.

„Určitě jsem rád, že se naskytla příležitost,“ komentoval Luboš Tomíček svůj sobotní start v Grand Prix exkluzivně pro magazín speedwayA-Z. „Nečekal jsem, že to bude už v Leszně. Určitě jsem nikomu nepřál zranění. Nečekám od sebe zázraky, budu si chtít užít atmosféru, protože startovat v Grand Prix je pro mě něco extra a nevím, kdy se to může znova opakovat.“

Luboš Tomíček v seriálu Grand Prix:

26.8.2006 Praha náhradník 14.
28.7.2007 Praha divoká karta 14.

Loni se v kvalifikaci prokousal až do challenge ve Vojensu. Tady ho v rozjezdu o poslední postupové místečko porazil o pár centimetrů Bjarne Pedersen, jehož shodou okolností právě v sobotu nahradí.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)