Michaela Krupičková přepsala české plochodrážní dějiny

Chabařovice – 2. května
Jedenáctiletá liberecká dívka Michaela Krupičková se včera zapsala do historie jako první česká žena, která vůbec kdy absolvovala plochodrážní závod. Trošku sporné domácí prvenství doposud patřilo slovenské motokrosařce Gertrúdě Hofmanové, která počátkem šedesátých let startovala v Zohoru na ledové ploché dráze. Tehdy však šlo o podnik určený výhradně pro terénní závodníky.

Michaela Krupičková se do včerejšího závodu dostala po pádu Ondřeje Veverky. V osmé jízdě skončila čtvrtá, v desáté nastoupila proti Eduardu Krčmářovi a Danielu Hádkovi. Jelo se jen ve třech a liberecká závodnice byla třetí.

Ve třinácté jízdě dojela druhá, když předjela Michala Průchu. Podobný osud kdysi zažil i starší nevlastní bratr slánského závodníka Miroslav Fencl, jehož v pardubickém finále evropského šampionátu do devatenácti let obrala o body Dánka Sabrina Bogh.

Stejně tak Michaela Krupičková zabodovala v patnácté jízdě, kdy dojela opět druhá za Zdeňkem Vrbou a odsunula za sebe dalšího debutanta Davida Plecitého. Do konce závodu stačila dojet ještě dvakrát druhá a jednou třetí. Stala se jedním z největších překvapení chabařovického odpoledne, když získala celkem deset bodů a ve svém prvním závodě v životě obsadila celkově šestou příčku.

Foto: Lubomír Hrstka