Václav Kvěch je ve finálové šestnáctce pro Divišov

Divišov – 20. září
Hned dva debutanty bude mít sobotní druhé finále mistrovství republiky jednotlivců, které v Divišově bude pořádat Grepl PDK Mšeno. Petr Chlupáč začínal sezónu zprvu ještě s dvěstěpadesátkou, aby se záhy stal černým koněm přeboru. Odsud se kvalifikoval i Václav Kvěch, který na startovním čísle šestnáct zastoupí Martina Málka.

 

Tipujte:

Kteří tři závodníci dle Vašeho soudu nebudou v sobotu chybět na divišovském pódiu?

View Results

Loading ... Loading ...
Martin Málek kvůli Rodenu vynechává Divišov
Martin Málek kvůli Rodenu vynechává Divišov

Divišovský mítink, jehož součástí se stane také Memoriál Emila Sovy, má sice posunutý začátek s nástupem již ve tři čtvrtě na jednu, nicméně světový šampionát dlouhodrážních družstev začíná svůj program dle nizozemského zvyku již s ranním kuropěním. Jenže z Divišova vede do Rodenu cesta dlouhá okolo osmi set kilometrů. Martin Málek se na ni vydá pro jistotu již dříve.

„Mně o nic nejde,“ vysvětluje, že po dvanácté příčce v dubnové Praze už jeho ambice v individuálním šampionátu republiky neleží vysoko. „Byl by to pro mě risk jet před mistrák pro mě důležitým závodem v Rodenu. Proto přijedu do Holandska dřív, vyspím se a odpočinu si. Dlouhá dráha je náročná, je to celodenní ježdění a tady člověk musí být na stadiónu už v sedm ráno.“

Startovní číslo šestnáct nakonec v Divišově poveze Václav Kvěch
Startovní číslo šestnáct nakonec v Divišově poveze Václav Kvěch

Stejnou filozofii volí také Michal Dudek, jenž se ovšem do Divišova nekvalifikoval. V Praze prohrál rozjezd o udržení se v elitní osmičce a v přeboru dal dohromady příliš málo bodů. Naproti tomu Josef Franc a Hynek Štichauer bojují o medaile v mistrovství republiky, takže je čeká rychlý přesun na trase Divišov – Roden.

Foto: Karel Herman