Češi v akci 236

O minulém týdnu se v Čechách závodilo jen při sobotním Srandamači v Kostěnicích. Nicméně prázdninový klid je ten tam. Od zítřka až do konce srpna čeká české a slovenské fanoušky hektický maratón osmi mítinků počínaje pohárovými stopětadvacítkami a konče prestižními závody typu extraligy, Zlaté přilby SNP a mistrovství světa dvěstěpadesátek. Pojďme se ale jako každé pondělí ještě ohlédnout za našimi plochodrážníky v uplynulých sedmi dnech.

 

Václav Milík je polském play-off, ale dp švédského se Indianernou nedostane
Václav Milík je polském play-off, ale dp švédského se Indianernou nedostane

Hynek Štichauer se po finále travnatého mistrovství Evropy přesunul do Miramontu. Zde již v pondělí pořádali mezinárodní pouťák. Nicméně bližší detaily prozatím nedorazily.

V úterý pokračovala švédská Elitserien předposledním třináctým kolem své základní části. Vetlanda doma vyhrála nad Masarnou Avesta 54:36. Připsala si rovněž bonus a upevnila své vítězné postavení na hrotu tabulky. Martin Vaculík jí tentokrát přispěl osmi body s bonusem (0 3 3 2), když po nule v rozjížďce s číslem jedna již neprohrál s žádným hostujícím závodníkem.

Martin Vaculík odstoupil z challenge, ale včera v Gorzowě exceloval
Martin Vaculík odstoupil z challenge, ale včera v Gorzowě exceloval

Naproti tomu Indianerna Kumla Václava Milíka prohrála na výjezdu do Hallstaviku 53:35 a v tabulce je poslední. Václav Milík vyjel na ovál sedmkrát a inkasoval dvanáct bodů (1 E 2 3 3 0 3).

Naproti tomu polská extraliga svou základní část uzavřela již včera. Wroclaw doma podlehla Zielonej Goře 39:51. Hosté se zmocnili také bonusového bodu a odsunuli své hostitele na druhé místo závěrečné tabulky, byť za cenu pomocných kritérií. Václav Milík vybojoval sedm bodů (3 2 0 1 0 1).

Gorzow doma vyhrál nad Czestochowou 57:33. Připsal si bonus a díky lepšímu skóre poskočil na konečné třetí místo před Leszno. Martin Vaculík konečně zase exceloval svými dvanácti body s bonusem (2 3 3 3 1) a jediný bod mu uzmul Rune Holta.

Eduard Krčmář je se svým Gnieznem na půl cesty do finále druhé ligy
Eduard Krčmář je se svým Gnieznem na půl cesty do finále druhé ligy

Finálová část extraligy startuje první zářijovou neděli. Zielona Gora se v semifinále potká s Lesznem, Gorzow zase s Wroclawí.

Finálová část druhé polské ligy již odstartovala. V prvním semifinále Poznaň doma podlehla Gnieznu 40:49. Eduard Krčmář pro něho jako obvykle odvedl slušnou práci. Včera dosáhl na deset bodů (2 3 2 2 1).

Ilustrační foto: Karel Herman